perjantai 5. toukokuuta 2017

Vain kansallisvaltio on harmoninen yhteiskunta


Facebookista vuodelta 2010:

Mikko Ellilä
5.5. 2010

Yhteiskunta on kulttuurin tuote. Ihmiset muodostavat kulttuurin ja yhteiskunnan. Yhteiskunta koostuu ihmisistä. Vain yhtenäinen kansa voi tuottaa yhtenäisen kulttuurin. Vain etnisesti ja kulttuurillisesti homogeeninen kansa voi muodostaa kansallisvaltion. Vain kansallisvaltio on toimiva, koherentti, harmoninen yhteiskunta.
Kommentteja:


Commentaires
Timo P. Hellman Tähän kohtaan rumpusoolo ja USA-kortti.


Marko Hamilo Olin myös käyttämässä USA-korttia. Tuo on ihan järkevä hypoteesi vaikka onkin poliittisesti epäkorrekti. Vain empiirisesti väärä.


Tapio Tuuri Mikko osaa pelkistää. Meinasin ehdottaa tähän myös hanurisooloa, mutta sitten rupesin ajattelemaan, että sehän on liian vanhanaikaista musiikkia.


Juha Lankinen Kansallisvaltio tuottaa aina nationalismia, joka voi johtaa mihin tahansa. Koska kaikille kansoille ei ole luontaisia kansallisvaltion rajoja, jää kansoja väistämättä ilman valtiota. Joukkotuhonta jää ainoaksi keinoksi homogeenisen yhteiskunnan saavuttamiseen. En kannata tällaista toimintaa. Eurooppalaiset ovat myös luoneet keinotekoisia valtioita esim. Afrikkaan, jonne ei olisi pitänyt luoda valtioita laisinkaan. Eurooppalaiset loivat valtiot omiin tarpeisiinsa eivät afrikkalaisten. Heimoyhteiskuntien olisi pitänyt antaa pysyä sellaisina. Maassa maan tavalla, mutta kun eurooppalaisten oli saatava raaka-aineita oman kansallisvaltionsa tarpeisiin. Maat elivät yli luonnonvarojensa.


Tapio Tuuri Ihan lähihistoriastakin voi oppia, että kansallisvaltion puute synnyttää vahvan kaipuun sitä kohtaan.


Juha Lankinen Yhdysvaltoihin on menty muuttamaan maan tapoja. Euroopassa asuu eurooppalaisia. Jos esim. englantilaiset muuttavat amerikkaan, amerikka muuttuu englanniksi. Eurooppalaiset eivät eläneet alkuperäiskansojen tavalla. Assimiloituminen valtakulttuuriin on kultuurinen kansanmurha. Varsinkin jos se toteutetaan kuten esim. amerikassa toteutettiin. Esim. afrikkaan viedään tuontitavarana nationalismia, kuten hutut ja tutsit. Jotain puolta tuetaan ja aseistetaan, joka sitten takaa esim. timanttien saannin eurooppaan. Jos demokratia ja ihmisoikeudet kiinnostaisivat oikeasti eurooppalaisia, ne eivät kävisi kauppaa minkään sellaisen maan kanssa, joka sortaa kansalaisiaan, mutta raha tulee kuitenkin aina ykkösenä.


Marko Hamilo Onneksi Yhdysvallat on pitänyt kauppasaartoa Kuubaan. Näiden konstien vaikuttavuudesta olisi hauska lukea jotain empiiristäkin.


Juha Lankinen Joo, ainakin kuubassa resurssit tulee käytettyä täydellisesti, kuten autot, niitä osataan korjata ja ottaa varaosia, siellä resurssien niukkuus on todellisuutta. Toisaalta, jos Kiinan kapitalistisen kansantasavallan kanssa asioidaan ja ollaan sinne velkaa, Kuuba on kevyttä kauraa.


Timo P. Hellman "Jotain puolta tuetaan ja aseistetaan, joka sitten takaa esim. timanttien saannin eurooppaan" Hyvin on Voima-lehti luettu. Tiedoksesi annettakoon että veritimanteille on olemassa kauppasaarto. Saarron kiertäminen on mahdollista mutta mitä sitten pitäisi tehdä? Lamauttaa mm. Botswanan vienti?


Juha Lankinen Jos ihmiset eivät saa liikkua vapaasti, ei saa tavarakaan. Afrikasta ei oteta enää mitään luonnonvaroja vastaan, eikä myöskään viedä aseita. Kehitysapu myös lopetettava ja kaikki buurit sun muut pois sieltä. samoin troolarikalastus lopetetaan somalian rannikolla, pysytään poissa sieltä. Joku kusee pahasti, jos maalla on vitusti luonnonvaroja, mutta elintasossa ei tapahdu mitään. Öljyä ei saa käyttää kuin maan omiin tarpeisiin. Kaikki joukot pois, kuten muualtakin maailmalta. Australialaiset, entisten brittirikollisten jälkeläiset monennen polven maahanmuuttajat, takaisin britanniaan ja aboriginaaleille valta takaisin omassa maassaan. Käsittämätöntä, että valkoihoisia on ylipäätään paikassa, jonne he eivät kuulu. Amerikkalaiset käyttäkööt vain omia luonnonvarojaan. Ehkä autojen bensansyönti saadaan kuriin.
Maataloustuet lakkautettava kaikkialla. Kun tämä lista on toteutettu, voi olla, että esim. afrikassa syntyy väkivaltaisuuksia. Kun kymmenenkin vuotta on tapeltu, ammukset on loppu, viidakkoveitset tylsiä ja ruumiskasat riittävän korkeita, järki saattaa palata päähän. Jos joku valkoinen namusetä tavataan afrikasta, saa hänet mestata ilman seurauksia.


Timo P. Hellman Mä en ole ihan varma mitä tuolla purkauksella ajettiin takaa mutta kai se jotain piruilua Mikon agendan kustannuksella oli.


Juha Lankinen Liberaali markkinatalous ja teollistuminen ovat eurooppalaisia keksintöjä. niitä on turha siten levittää muualle. jos muissa paikoissa halutaan elää vaatimattomammin ja tehottomammin olkoon se heidän oikeutensa.


Mikko Ellilä Australia ja Uusi-Seelanti ovat suunnilleen yhtä valkoisia maita kuin EU-maat. En siis pidä mielekkäänä ajatusta, että valkoisten ihmisten pitäisi muuttaa Australiasta ja Uusi-Seelannista takaisin Eurooppaan. 

Afrikastakaan en vetäisi valkoisia ihmisiä takaisin Eurooppaan ennen kuin neekerit on karkotettu Euroopasta takaisin Afrikkaan.


Juha Lankinen Yleinen kirjanpidon periaate first in first out pätee tässäkin, ensiksi afrikkaan menneet tulevat ensin ulos, sitten mustat takaisin.


Mikko Ellilä Valkoisten läsnäolo esim. Etelä-Afrikassa ei ole mikään ongelma mustille. Valkoiset päinvastoin ylläpitävät sivistystä siellä. Jos valkoiset lähtisivät Etelä-Afrikasta takaisin Eurooppaan, sivilisaatio romahtaisi Etelä-Afrikassa. Näinhän on jo käynyt Zimbabwessa, josta valkoiset ovat lähteneet pois Mugaben johtaman bolshevikkimafian harjoittaman terrorin vuoksi.


Juha Lankinen Sivistystä ei pidä viedä varsinkaa vastoin kenenkään tahtoa. Eurooppalaisten meno afrikkaan oli ylipäänsä virhe


Juha Lankinen kaikki imperialismi on perseestä.


Mikko Ellilä En kannata imperialismia. Kannatan Afrikan maiden jättämistä oman onnensa nojaan. Tämä ei kuitenkaan käy vasemmistolle, viherpiipertäjille ym. hyysäreille, joiden mielestä valkoisten ihmisten pitää holhota neekereitä kuin päiväkotilapsia. Ks. kehitysapu ja kehitysmaista tulleiden maahanmuuttajien hyysääminen länsimaissa.


Juha Lankinen Olen samaa mieltä, mutta samalla eurooppalaisten toimeentulo vaarantuisi ja levottomuuksia saattaisi levitä tänne. Kreikassakin on tällä hetkellä 'afrikkalainen' meininki.


Mikko Ellilä Ei eurooppalaisten toimeentulo vaarannu siitä, että eurooppalaisten veronmaksajien rahoja ei enää kaadettaisi miljarditolkulla "kehitysapuna" kankkulankaivoon nimeltä Afrikka. Eurooppalaisten elintaso päinvastoin nousisi, kun veroja alennettaisiin kehitysavun lakkauttamisen aikaansaamien säästöjen verran.


Juha Lankinen Luonnonvarat pitäisi myös jättää kyseiselle mantereelle, pitäis ruveta tekemään kestävämpiä kännyjä, kun uusia ei pystyis rakentamaan. Vois jäädä myös aamukahvi ja iltakaakao juomatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti