torstai 29. syyskuuta 2011

Ydinvoimasta

Facebookista:

Petrus Pennanen
Finland should invest massively in nuclear power for protection of nature, human lives and HUGE profits. We have plenty of natural uranium in the bedrock, and by building enrichment facitilities can create a self-sufficient fuel cycle. 15-20 new reactors would generate ecological electricity for export to European countries suffering from polluting and expensive energy policies. Safe permanent waste storage services can be sold for very nice prices to all the countries who don't have them. Save the environment, climate and make TONS of money! It pays to be ecological.


Petrus Pennanen

V
älitän suuresti tulevien sukupolvien ja planeetan tulevaisuudesta. Olen perehtynyt energiantuotantomuotojen todellisiin etuihin ja haittoihin tieteellisistä perusteista alkaen. Siksi kannatan ympäristöystävällisintä ja taloudellisinta energiantuotantomuotoa eli ydinvoimaa.

Miksiköhän jotkut älykkäät ihmiset eivät perehdy faktoihin vaan tuhoavat planeettamme tulevaisuutta vastustamalla ympäristöystävällisintä vaihtoehtoa siksi "koska sitä on vastustettu lapsesta asti".Jos ydinvoimaa ei olisi alettu irrationaalisesti vastustaa 80-luvulla, olisi ilmasto-ongelma nyt olennaisesti pienempi ja useat miljoonat fossiilisten voimaloiden saasteisiin kuolleet ihmiset olisivat hengissä. Ei mikään pikkujuttu vaan järkyttävä osoitus asiantuntemattoman mutuilun riskeistä.
Henri Hansen
Ydinvoimalaonnettomuudet eivät ole tähän päivään mennessä tappaneet tai vahingoittaneet sen vertaa ihmisiä, mitä hiilivoima tappaa joka vuosi. Jos totaaliin lasketaan partikkelipäästöt kaikenlaisen muun polttamisesta, niin muu energiantuotanto tappaa viikossa ihmisiä sen verran mitä ydinvoima on tappanut koko olemassaolonsa aikana.

Pilvi Janika
En olekaan mikään hiilivoiman puolestapuhuja, vaan lähinnä uusiutuvien luonnonvarojen. Ennemmin sijoitettaisiin massiivisesti rahaa uusiutuvien luonnonvarojen sähköntuottoon ja sen tutkimiseen & kehittämiseen, kuin ydinvoimaan.


Uusiutuvat energiamuodot Suomessa tarkoittavat ainutlaatuisten metsäekosysteemien raiskaamista ja puiden polttamista uunissa. Luonnon massivisen tuhoamisen lisäksi bioenergialaitokset tupruttavat taivaalle säteileviä ja tappavia pienhiukkasia. Ydinvoimalla säästyvät metsät ja säteily- tai pienhiukkaspäästöjä ei ole.Rahan sijoittaminen statuskommentissani ei muuten viittaa veronmaksajien rahojen sijoittamiseen vaan yksityisten yritysten liiketoimintaan, joka alkaa heti kunhan sille vain annetaan lupa. Ydinvoima kun kannattaa. Luontoa tuhoava ja ihmisiä tappava "uusiutuva bioenergia" sen sijaan ei kannata, vaan vaatii veronmaksajien massiivista kuppaamista. Se on siis kaikin puolin järjetön vaihtoehto.

Luonnon puolesta tappavaa "uusiutuvaa energiantuotantoa" vastaan!
Faktat Fukushimasta = Nolla ihmistä kuollut säteilyyn. Nolla ihmistä sairastunut säteilysairauteen. Todennäköinen säteilykuolemien kokonaismäärä tulevaisuudessa = nolla.

Ja samaan aikaan fossiiliset ja uusiutuvat elektronienergian lähteet tappavat jatkuvasti pienhiukkasillaan.Tuuli- ja aurinkovoimalla ei voida tuottaa Suomeen perusvoimaa. Edes massiivinen veronmaksajien tuki ei auta. Suomessa sähkönkulutus on suurimmillaan talven pakkashuippuina, silloin ei paljon tuule tai paista.

Tuulivoimalla menee muutenkin huonosti, se on vain liian kallista ja ympäristöhaitat (pilaa maisemat, ääni, tappaa lintuja) suuria. Alan yritykset ovat ongelmissa, esim. johtava suomalainen tuulivoimavalmistaja Moventas hakeutui juuri konkurssiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti