perjantai 1. helmikuuta 2013

Matti Klingen sivistymättömyydestä
Tuomas Enbuske:

Suomi on hyvä maa. Valitettavasti täällä asuu väärä kansa. Se äänestää vääriä puolueita, syö kivijalkabistron sijaan ABC:llä eikä osaa teititellä.
Kun suomalaispoliitikko käy ulkomailla tai Suomessa yritetään järjestää monarkiasta kopioituja Linnan juhlia, kaarinasuonperät ja tapa-asiantuntijat etsivät meistä virheitä. Esimerkiksi professori Matti Klinge, joka lausuu usein mielipiteitään suomalaisten moukkamaisuudesta.
...

Haastattelin Klingeä pari vuotta sitten Ylen Sivistyksen käsikirja -tv-ohjelmaan. Minua kohtaan Klinge käyttäytyi kohteliaasti. Työväestölle hän oli tylympi kuin SAK:n mainoksen pahinkaan porvariparodia. Mukanani oli kuvausryhmä, jonka kaikkien jäsenten pukeutumista professori arvosteli yksityiskohtaisesti. Lopulta hän kieltäytyi kättelemästä siististi pukeutunutta, kättään tarjonnutta kuvaajaamme.
Ymmärrän, että kuvaajien täytyy esimerkiksi Linnan juhlissa kulkea mustassa puvussa, mutta loskaisessa syyssäässä televisiokamojen roudaaminen ei yksinkertaisesti onnistu tweed-takissa. Tietyissä ammateissa on käytännön syistä erilaisia työvaatteita. Sitä ihmiset, jotka ovat olleet sisätöissä yliopistolla veronmaksajien kustannuksella, eivät ehkä voi ymmärtää.

...

Miksi Matti Klinge sitten on moukka? Siksi, että hän jäljittelee. Jäljittelijällä on yleensä taipumus liioitteluun, koska hän ei näe asioiden välillä oikeaa syy- ja seurausyhteyttä. Jäljittelijä näkee vain pinnan ja tekee siitä omat, väärät tulkintansa.
Matti Klinge on Ranskassa ikään kuin marsilainen, joka laskeutuu maan pinnalle ja luulee, että koirat taluttavat ihmisiä eikä päinvastoin.


Klinge on paitsi huonosti käyttäytyvä moukka, myös diktatuurien ihailija. Klinge ihailee tsaarin Venäjää, Neuvostoliittoa ja nykyistä Putinin Venäjää. Klinge on puolustellut mm. Johan Bäckmania. Klinge on äärimmäisen autoritaarinen ihminen, joka vastustaa demokratiaa ja ihmisoikeuksia.

Klinge ihailee muinaisia aatelisia ja kuninkaita tajuamatta lainkaan, että kuninkaat ja aatelisto olivat veronmaksajien rahoilla sikamaisesti pröysäilleitä loisia. Klinge on henkisesti samalla tasolla kuin joku pikkutyttö, joka ihailee prinsessojen kauniita pukuja. Klingen mielestä siinä ei ole mitään ongelmaa, että kansa joutuu elättämään kuninkaallisia eli loisia.

Klingen käsitys "sivistyksestä" on se, että opetellaan kaavamaisesti ulkoa ranskalaisia 1700-lukulaisia hovikäyttäytymissääntöjä. Klinge on siis äärimmäisen sivistymätön ihminen. Klinge ei tiedä, mitä sivistys on. Klingen käsitys sivistyksestä on ulkokohtainen, pinnallinen, kaavamainen, robottimainen. Klinge ei tajua sivistyksestä yhtään mitään. Klinge on kuin robotti tai kaavamaisia temppuja esittämään opetettu koira.Klingen käsitys hyvästä käytöksestä on kaavamainen, konemainen ja suorastaan infantiili. Lapsikin osaa "käyttäytyä" kaavamaisesti eli äidin, lastentarhan tädin tai peruskoulun opettajan vaatimalla tavalla. Lapsikin osaa esim. välttää kirosanoja, jotta äiti, tarhatäti tai opettaja ei sanoisi "soo soo". Klinge ja muut käytössääntöjä kaavamaisesti noudattavat ihmiset ovat kuin pikkulapsia, jotka pelkäävät äidin, lastentarhan tädin tai opettajan toruja. Tällaiset lapsen tasolla olevat ihmiset ahdistuvat, kun joku ei pelkääkään "soo, soo"-tyylistä sormenheristystä. Nämä idiootit eivät osaa kommunikoida normaalien ihmisten kanssa normaalilla tavalla. He ovat lapsesta asti luulleet pärjäävänsä elämässä välttämällä sellaista käyttäytymistä, josta olisi reaktiona äidin, tarhatädin tai opettajan paheksunta. He luulevat kaikkien muidenkin ihmisen pelkäävän näitä sormenheristyksiä.

Heitä ihmetyttää, kun joku ei esim. häpeä pukeutumistaan joutuessaan kuulemaan typerää vittuilua siitä. Normaali ihminen sanoisi tuollaisessa tilanteessa Klingelle: Minä pukeudun sillä tavalla kuin haluan eikä minua kiinnosta teidän mielipiteenne minun pukeutumisestani. Tällainen EVVK-suhtautuminen Klingen typeriin mielipiteisiin tietysti vituttaa Klingeä.

Joku kommentoi näin:

Johannes Hirvaskoski
Minä näen tässä vain tarpeettoman hyökkäyksen vanhan miehen kimppuun.


Totesin tuohon:


Tätä vanhaa miestä haastatellaan usein mediassa auktoriteettina ja hänet kutsutaan kaikenmaailman seminaareihin puhumaan "asiantuntijana" mistä tahansa aiheesta. Klinge on samanlainen idioottien palvoma auktoriteettihahmo kuin G.H. von Wright aikoinaan. Tällaisten kipsipäiden kritisointi ei ole tarpeetonta eikä mikään hyökkäys. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti