keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Suomen ev.-lut. valtionkirkko valehtelee Raamatun asiasisällöstä


Jyri Komulainen:

13.2.2013 klo 11:00

Uskonnot vastalääkkeenä rasismille

Suomalainen rasismi on puhuttanut viime aikoina. Kirkkoa ei ole keskustelussa syytä unohtaa, sillä kirkolla on paljonkin sanottavaa. Raamattu kun on antirasistinen kirja.

Jeesuksen opetukset haastavat ylittämään etnisiä rajoja. Esimerkiksi sopii vaikkapa tuttu kertomus laupiaasta samarialaisesta. (Lukijan tulee muistaa, että samarialaiset olivat tuon ajan Israelissa halveksittu etninen ryhmä.) Myös Vanhan testamentin puolella muistutetaan jatkuvasti muukalaisten oikeuksista. Mooseksen kirjoissa Israelin kansaa kehotetaan jopa ”rakastamaan” muukalaista.

Kirjoittaja

Jyri Komulainen

Jyri Komulainen

Kirjoittaja on uskontojen kohtaamisen kysymyksiin erikoistunut teologian tohtori, joka toimii piispainkokouksen pääsihteerinä.No onpas teologian tohtori huonosti perillä Raamatusta. Vanhassa Testamentissa juutalaiset harrastavat jatkuvasti kansanmurhia.


Ks. esim.

1. Sam. 10:1


1 Samuel sanoi Saulille: "Herra lähetti minut voitelemaan sinut kansansa Israelin kuninkaaksi. Kuule siis, mitä Herra käskee. 2 Näin on Herra Sebaot puhunut: 'Olen päättänyt rangaista amalekilaisia, koska he asettuivat israelilaisten tielle, kun nämä tulivat Egyptistä. 3 Mene siis nyt ja kukista amalekilaiset. Julista heidät ja heidän omaisuutensa Herralle kuuluvaksi uhriksi. Älä sääli heitä vaan tapa kaikki, miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, härät ja lampaat, kamelit ja aasit.'"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti