torstai 22. huhtikuuta 2010

Miksi kirkko järjestää homojen ja lesbojen treffejä?
Kävin ev.-lut. kirkon facebook-palstalla kysymässä, miksi kirkko järjestää homotreffejä.

Minua on jo pitkään ihmetyttänyt ev.-lut. kirkon jäsenten totaalinen välinpitämättömyys kirkon nykyisen linjan ja kristinuskon perusperiaatteiden välisestä ristiriidasta. Suomen ev.-lut. kirkko esim. suhtautuu myönteisesti islamiin, vaikka kristinuskon mukaan muslimit joutuvat helvettiin.

En itse usko kristinuskoon, mutta pidän kristilliseksi itseään kutsuvan kirkon edustaman linjan ja kristinuskon perusperiaatteiden välistä diskrepanssia suorastaan pöyristyttävänä epärehellisyytenä.Mikko Ellilä

Mikko Ellilä

Miksi kirkko järjestää homojen ja lesbojen treffejä?

Setan facebook-palstalta:

Nyt on oiva tilaisuuskohdata toisia sinkkuja - nimittäin kirkossa. Jos baarissa ei oo onnannu, ni ehkä sit kirkolla. Agricolankirkolla järjestetään nuorille aikuisille suunnattu sinkkuilta ”tunnin treffit” 12.05. klo 17:30. Siellä pääsee tutustumaan toisiin sinkkuihin. Tarkoituksena on myös pohtia sinkkuuteen liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia. Iltaa vetävät sateenkaarimyönteiset pastorit Laura Mäntylä ja Minna Tuominen. Sinne ovat siis kaikki sateenkaari-ihmiset tervetulleita.Ismo Laaksonen
Ismo Laaksonen
evankelis-luterilainen kirkko on koko kansan kirkko: ehkä siinä on vastaus kysymykseesi.


Mikko Ellilä
Mikko Ellilä
Ei tuo ole mikään vastaus. Raamattu tuomitsee homoseksuaalisuuden täysin yksiselitteisesti. Kirkon pitäisi edustaa Raamattuun perustuvaa oppia. Sinun mielestäsi kirkon pitäisi siis hylätä Raamattu. Millainen kirkko se silloin olisi? Sehän ei olisi enää kristillinen kirkko. Mitä uskontoa sinä edustat, jos et kristinuskoa? Pitäisikö ev.-lut. kirkon ryhtyä kannattamaan buddhalaisuutta vai kenties shintolaisuutta?


Ismo Laaksonen
Ismo Laaksonen
minä en ole mikään pappi tai teologi, joten en tiedä onko homous syntiä. minulla ei kuitenkaan heterona ole mitään heitä vastaan.

Mikko Ellilä
Mikko Ellilä
Minä en puhunut siitä, inhoatko sinä homoja ihmisinä. Minä puhuin siitä, että Raamattu tuomitsee homoseksuaalisuuden. Jos kirkko poikkeaa Raamatusta tukemalla homoseksuaalisten suhteiden muodostamista, se voi saman tien poiketa Raamatusta kaikissa muissakin asioissa. Kohta joku pappi tai piispa julistaa, että Jeesus ei kuollut ristillä. Raamatun mukaanhan Jeesus kuoli ristillä, mutta Suomen ev.-lut. kirkonhan ei sinun mielestäsi tarvitse noudattaa Raamattua.


Ismo Laaksonen
Ismo Laaksonen
monet papithan kuitenkin opettavat ettei homous ole raamatun vastaista.


Mikko Ellilä
Mikko Ellilä
He ovat väärässä.


Antero Virtanen
Antero Virtanen
sinun mielestäsi - eivät omastaan.


Mikko Ellilä
Mikko Ellilä
Onpas lapsellista inttämistä. Tietysti jotkut pellet voivat olla omasta mielestään oikeassa sanoessaan kuuta juustoksi.


Markus Jansson
Markus Jansson
3 Moos 18: "Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus."

3 Moos 20:13:"Jos joku makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he ovat verivelan alaiset."

1 Kor 6:9:"Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset, eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa. Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä."

(Tekstissä esiintyvä sana miehimykset on kreik. arsenokoiteen - arsenokoites = homoseksuaali.)


Markus Jansson
Markus Jansson
Room 1:27:"Samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti."

Room 1:32:"Vaikka he tietävät Jumalan säätäneen, että ne, jotka käyttäytyvät tällä tavoin, ovat ansainneet kuoleman, he toimivat itse näin, vieläpä osoittavat hyväksymistään, kun muut tekevät samoin."


Ismo Laaksonen
Ismo Laaksonen
ilahduttavan paljon tullut mielipeitä tässä asiassa. hienoa kun ryhmän jäsenet uskaltavat ottaa kantaa asiaan puolesta ja vastaan. lisää kaipaisin kommentteja tähän aiheeseen.


Mikko Ellilä
Mikko Ellilä
On hyvin omituista, että kristilliseksi itseään kutsuva kirkko vastustaa Raamattua. Mitä ev.-lut. kirkko pitää auktoriteettinaan, jos ei Raamattua? Mihin kirkon toiminta perustuu, jos ei Raamattuun?


Juha Lankinen
Juha Lankinen
Joka väittää, ettei raamattu kiellä homoutta, saa olla aikamoinen selittäjä. Herra Jansson juuri luetteli tuossa edellä vinon pinon raamatunkohtia.


Marja Väinölä
Marja Väinölä
Armoa riittää kaikille!Mikko Ellilä
Mikko Ellilä
Se ei ole mikään syy järjestää kirkossa TREFFEJÄ, joiden tarkoituksena on muodostaa homoseksuaalisia suhteita.


Sinikka Pietilä
Sinikka Pietilä
Raamatussa myös hyväksytään orjuus ja moniavioisuus, kun niitä pidetään itsestäänselvinä asioina, esimerkiksi Jaakobin pojilla on neljä eri äitiä, joista kaksi orjia.


Juha Lankinen
Juha Lankinen
Aivan oikein Sinikka, mutta Paavali, jolle Jeesus puhui suoraan tuomitsee myös homouden. Asiat, jotka eivät päde enää uudessa testamentissa on mainittu. Esim. sianlihan syönti.


Sinikka Pietilä
Sinikka Pietilä
Eikös Paavali ollut se tyyppi joka sanoi, että orja pysyköön orjana? Teknisesti ottaen Paavali tuomitsee "miesten kanssa makaavat miehet" - entäs sitten naisten kanssa makaavat naiset? Niistä ei Raamatussa puhuta mitään missään kohtaa..


Juha Lankinen
Juha Lankinen
Aivan lesbous on sallittua. Kaikki mikä ei ole kiellettyä on sallittua.

Petri Samuel Tikka
Petri Samuel Tikka
Homoseksualismi ei ole Jumalan luomisjärjestyksen mukainen asia. Jumala on luonut ihmisen mieheksi ja naiseksi, vastakohdat täydentävät toisensa. Samanlaisen rakastaminen on itserakkauden muoto. Se on syntiä. Tämä ei kuitenkaan merkitse sitä, että homoseksuaaliset pitäisi tuomita. Me kaikki olemme syntisiä. Jeesus on syntisten ystävä. Hän tuli maan päälle kuolemaan syntisen puolesta ja antoi meille kaikki synnit anteeksi. Hän armahtaa meitä ja vapauttaa meitä rakkautensa kautta synnin kahleista. Tähän minä uskon, Jumalan hyvään tarkoitukseen meitä kaikkia kohtaan.


Juha Lankinen
Juha Lankinen
Kyllä, mutta syntien anteeksisaamiseen kuuluu tunnustus, katumus ja parannus. Mitään näistä sateenkaaripapit eivät edellytä.


Petri Samuel Tikka
Petri Samuel Tikka
Totta kai. Olenkin eri mieltä sateenkaaripappien kanssa. :-) Heidän toimintansa on tuhoisaa. Ihmisiä pitäisi auttaa eheytymään (käyttääkseni parjattua sanaa). Ongelman tunnustaminen on parantumisen alku, niin kuin AA:ssa. Sateenkaaripapit vievät ihmisiltä synnin pois ja näin myös armon mahdollisuuden. Se on aika raakaa elämää, jossa ollaan sidottuja omiin patoutumiin ja vääristymiin. Vapautta, elämää Jumalan (ei itsen) varassa, ei enää ole.

Mikko Ellilä
Mikko Ellilä
Sateenkaaripapit toimivat siis Raamatun vastaisesti. Heidän ja heidän kannattajiensa pitäisi erota kirkosta ja ruveta ateisteiksi.


Marja Väinölä
Marja Väinölä
mistä nyt oikeastaan keskustellaan?


Juha Lankinen
Juha Lankinen
Kirkon raamatun hylkäämisestä.


Petri Samuel Tikka
Petri Samuel Tikka
Jos ajattelet, että lesbous on sallittua, voit kyllä miettiä kuka tässä on hylkäämässä Raamatun. "Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan." (1. Room. 1:26-27)
Juha Lankinen
Juha Lankinen
Okei, olin väärässä. Lesboilu on kiellettyä. En ole asiantuntija vaan harrastelija. Uskon uskonoppinutta.


Petri Samuel Tikka
Petri Samuel Tikka
Asian oikeuden tai vääryyden voi tietää ilman Raamattuakin, luonnollisen järjen perusteella. Puhuuhan Paavalikin "luonnollisuudesta" ja "luonnonvastaisuudesta".

Juha Lankinen
Juha Lankinen
Jaa, raamatussa on kyllä paljon yliluonnollisia juttuja, kuten valaan vatsassa pitkän aikaa viettänyt Joona, tosi pitkäikäisiä ihmisiä sen aikaisella terveydenhoidolla (useita satoja vuosia) ja neitseellinen syntymä.

Petri Samuel Tikka
Petri Samuel Tikka
Puhuin moraalisesta oikeudesta, en niinkään teologisesta.2 kommenttia:

 1. Olen kanssasi samaa mieltä, joskin tarkennan, että homoseksuaalisuus itse ei ole syntiä, vaan ainoastaan taipumus, jollainen ihmisellä joko on tai ei. Sen sijaan (ainakin miesten välisen) homoseksin raamattu kyllä nimeää yksiselitteisesti synniksi.

  Mitä niihin kirkollisiin instituutioihin tulee, joihin olen perehtynyt, ovat ne hylänneet sekä lain että hengen. Ja kun sanomaan ei todella uskota, voiman, totuuden ja rakkauden tilalle astuvat heikkous, valhe ja itsekeskeisyys.

  Kun suu puhuu rakkaudesta ja kädet likaavat kaiken mikä siihen viittaa, on täysin selvää, kenen suulla kirkot puhuvat.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä kuin Tuplis. Tosin ehkä kehottaisin tutustumaan katoliseen tai ortodoksiseen kirkkoon lähemmin. Ja siis muussa mielessä kuin näissä naispappi, ihmissuhde tai homokysymyksissä.

  Yksi kysymys olisi: Mitä luterilaisella kirkolla on ollut sanottavanaan varsinaisista uskonnollisista kysymyksistä enää kymmeniin vuosiin?

  VastaaPoista