tiistai 20. huhtikuuta 2010

Sairaalloinen toiseuden ihailu

Turun kaupunginkirjasto:

Erilaisten ihmisten Turku

20.4.2010 klo 18.00–19.30

Kukaan meistä ei ole samanlainen kuin joku toinen. Toinen meistä on tummempi, toinen tuhdimpi, toinen puhuu käsin ja toinen suulla, toinen toista kieltä ja on toista mieltä… Meidän ja muiden kulttuuria sekä yhdenvertaisia oikeuksia ovat pohtimassa Kynnys ry:n aluesihteeri Olli Nordbergin kanssa romanikulttuurin edustaja Katja Hagert, tämän vuoden Turun monikulttuurisuusvaikuttajat Turun naiskeskuksen edustajat Siina Siltanen ja Edvina Hafizovic sekä viittomakielisen kulttuurin edustaja Helena Tanskanen.

Tässä siis esitetään mm. kuurot eli kuulovammaiset (siis kuuloVAMMAISET) "viittomakielisen kulttuurin edustajina".

Samalla logiikalla Down-syndroomaiset kehitysvammaiset ovat "Down-kulttuurin edustajia".

Tämä vammaisuuden ihailu tai sairauksien ja vammojen esittäminen terveyden kanssa tasavertaisina, ihan hyvinä asioina on sairaalloista toiseuden ihailu. Relativistit ja egalitaristit väittävät, että kaikki ihmiset ovat yhtä hyviä kaikissa asioissa, kukaan ei ole millään mittapuulla huonompi kuin toinen, "kaikki erilaisia - kaikki samanarvoisia" jne.

Tämä relativistinen näkemys on täysin väärä. Terve on parempi kuin sairas. Älykäs on parempi kuin tyhmä.

Tämän blogin nimi on Sound System eli terve systeemi, luonnollinen järjestys, normaali järjestelmä. Nimi ilmentää sitä, että on olemassa hyvä ja paha, oikea ja väärä, terve ja sairas, älykäs ja tyhmä, kaunis ja ruma jne.

Olen aina vastustanut tuollaista sairasta ajattelua, että on yhtä hyvä olla vammainen kuin terve. Kuurojen eli kuulovammaisten apuvälineeksi tarkoitetun viittomakielen esittäminen yhtenä kielenä muiden joukossa ja jopa yhtenä kulttuurina muiden joukossa on sairasta.

Samalla logiikalla pyörätuoli ei ole invalidien liikkumiseen tarkoitettu apuväline, vaan jotain hienoa alakulttuuria, pyörätuolikulttuuria, edustava asia.

Tämä vammaisuuden ihailu tai vammojen ja sairauksien pitäminen terveyden kanssa tasavertaisina asioina on samanlaista ajattelua kuin nykyinen kulttuurirelativistinen monikulttuurisuusideologia. Suomea monikulttuuristavien maanpettureiden ideologia on nimenomaan samanlaista relativismia kuin se, että kuurous eli kuulovammaisuus on yhtä hyvä asia kuin normaali kuulo.

Monikulttuurisuusideologiaan kuuluu, että esimerkiksi islam on ihan yhtä hyvä asia kuin moderni länsimainen kulttuuri. Tämä on täsmälleen samanlainen ajatus kuin se, että Down-syndrooma on yhtä hyvä asia kuin normaali älykkyys, rullatuolissa kulkeminen yhtä hyvä kuin omilla jaloilla käveleminen, kuurous yhtä hyvä kuin normaali kuulo ja sokeus yhtä hyvä kuin normaali näkö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti