perjantai 23. maaliskuuta 2012

Naistenlehtien logiikkaa

Linkki
Kauppalehti:


Naisen euro Kauniaisissa 60 senttiä, Kemijärvellä 95 senttiä

Keskiviikko 21.03.2012

Olisitko arvannut, mitkä kolme kaupunkia nousevat kärkeen, kun selvitetään, missä kolmikymppisen naisen on paras asua? Kristiinankaupunki, Mänttä-Vilppula ja Närpiö. Tämä selviää tuoreen Olivia-lehden kyselystä.

Lehti on selvittänyt asian erilaisia tilastoja tutkimalla. Selvityksessä on otettu huomioon muun muassa naisten palkkatulot, naisten osuus kaupungin johdossa, kampaamoiden määrä naisasukasta kohti ja masennuslääkkeitä syövien naisten määrä.

- Halusimme herättää keskustelua siitä, millaisessa kaupungissa lukijamme, kolmekymppisen naisen, on hyvä asua, sanoo Olivian päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäki.

Peräpäätä pitävät Ulvila, Nokia ja Orimattila.

Kauniainen ja Espoo peränpitäjinä kahdessa tilastossa

Naisen euro on korkein Kemijärvellä 95,1 senttiä. Kauniaisissa nainen puolestaan tienaa vähiten suhteessa miehiin - naisen euro on vain 59,9 senttiä.

Naisten osuus kaupunginvaltuutetuista on korkein Helsingissä: lähes 58 prosenttia. Suhteellisesti vähiten naisia on Loimaan ja Kauhavan valtuustoissa, vajaat 19 prosenttia.

Kaupunginhallituksissa Helsinki on jälleen kärjessä. Naisten osuus Helsingin kaupunginhallituksesta on 60 prosenttia. Peränpitäjissä on muun muassa Espoo: 40 prosenttia. Saman verran naisia on myös Virtain, Paimion, Uusikaarlepyyn, Loviisan, Kuhmon, Kouvolan, Kiuruveden, Alavuden ja Haapaveden kaupunginhallituksissa.

Paras työllisyystilanne Maarianhaminassa

Olivian tutkimuksessa paras työllisyystilanne oli Ahvenanmaalla. Maarianhaminassa 25-45-vuotiaiden naisten työttömyys oli vain kolme prosenttia. Korkein työttömyysprosentti tämänikäisten naisten joukosta oli Kemissä, 19,6 prosenttia.

Maarianhaminassa myös päivähoidon kustannukset olivat suurimmat - Olivia on tulkinnut Tilastokeskusta niin, että mitä suurempi kustannus, sitä suurempi panostus lasten hoitoon. Heikoin tilanne oli Pudasjärvellä.

Vähiten velkaa oli kemijärveläisillä naisilla, 32 prosenttia bruttotuloista. Ylöjärvellä velkaantuneisuus sen sijaan on muuta maata suurempaa, naisten velkaantumisaste on peräti 111 prosenttia.

”Kampaamoindeksillä” mitattuna paras tilanne oli somerolaisnaisilla. Olivian mukaan: mitä pienempi joukko asiakkaita per kampaamo, sen parempi paikkakunnan naisille.

Somerolla yhtä kampaamoa kohti oli 152 naista, kun taas Kaarinassa vastaava luku on 564.Masennuslääkkeitä syödään eniten eniten Torniossa, vähiten Kuopiossa.

Leena Laakso
leena.laakso@kauppalehti.fi
+358-10 665 2439
Naistenlehtien toimittajat ovat imbesillejä, MOT.Olisitko arvannut, mitkä kolme kaupunkia nousevat kärkeen, kun selvitetään, missä kolmikymppisen naisen on paras asua? Kristiinankaupunki, Mänttä-Vilppula ja Närpiö. Tämä selviää tuoreen Olivia-lehden kyselystä.

Lehti on selvittänyt asian erilaisia tilastoja tutkimalla. Selvityksessä on otettu huomioon muun muassa naisten palkkatulot, naisten osuus kaupungin johdossa, kampaamoiden määrä naisasukasta kohti ja masennuslääkkeitä syövien naisten määrä.Naisten osuus kaupunginvaltuutetuista ei millään tavalla kerro, miten hyvä naisten on asua ko. kaupungissa.

KAMPAAMOIDEN MÄÄRÄN pitäminen indikaattorina naisten hyvinvoinnista on loukkaus naisia kohtaan.


Naisen euro on korkein Kemijärvellä 95,1 senttiä. Kauniaisissa nainen puolestaan tienaa vähiten suhteessa miehiin - naisen euro on vain 59,9 senttiä.


Naisten tulot siis mitattiin SUHTEESSA miesten tuloihin. Kauniaisissa naisten keskitulot ovat kuitenkin varmasti korkeammat kuin Kemijärvellä. Toimittajan mielestä on kuitenkin kivempaa olla köyhä nainen Kemijärvellä kuin hyvintoimeentuleva nainen Kauniaisissa.

Naisten tulojen pienuus Kauniaisissa SUHTEESSA miesten tuloihin johtuu siitä, että Kauniaisissa on paljon hyvintoimeentulevien miesten vaimoja. Tämä yksinkertainen ja yleisesti tunnettu tosiasia ei tämän Olivia-nimisen naistenlehden toimittajille juolahtanut mieleen. Kyllä on idioottimaista uutisointia.


‎Maarianhaminassa myös päivähoidon kustannukset olivat suurimmat - Olivia on tulkinnut Tilastokeskusta niin, että mitä suurempi kustannus, sitä suurempi panostus lasten hoitoon.


Jumalauta kun on idioottimaista logiikkaa. Kustannuksethan voivat olla suuria palvelujen järjestämisen tehottomuuden vuoksi, esim. liian suuren byrokraattimäärän vuoksi. Rahan tuhlaaminen ei ole mikään hyvä asia. Ilmeisesti Olivia-lehden mielestä on sitä parempi, mitä suurempia julkiset menot ovat.Vähiten velkaa oli kemijärveläisillä naisilla, 32 prosenttia bruttotuloista.


Ehkä he ovat köyhiä ja heillä on siksi vaikeuksia saada lainaa. Hyvintoimeentulevillehan myönnetään helpommin lainaa kuin pienituloisille. Kemijärvellä työttömyys on suurta eikä työttömille yleensä anneta esim. asuntolainaa lainkaan. Niinpä kemijärveläisten vähäinen velkaantuminen voi johtua heidän huonosta luottokelpoisuudestaan. Olivia-lehden mielestä tämä on hyvä asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti