torstai 12. huhtikuuta 2012

Heteroilla ei ole homofobiaa

Homofobialle löytyi yllättävä selitys


Tuore tutkimus antaa uudenlaisen selityksen homofobialle.

Homofobia voi olla seurausta tukahdutetusta homoseksuaalisuudesta yhdistettynä autoritaariseen kasvatukseen, arvioi tuore amerikkalais-brittiläinen tutkimus.

Tutkimuksen tekivät yhteistyössä Rochesterin yliopisto, Essexin yliopisto sekä Kalifornian Santa Barbaran yliopisto.

–Henkilöt, jotka pitävät itseään heteroseksuaaleina, mutta jotka psykologisissa testeissä osoittavat tuntevansa vahvaa vetoa samaan sukupuoleen, saattavat pitää homoja ja lesboja uhkaavina, koska nämä muistuttavat heitä heidän omista taipumuksistaan, kertoo tutkija Netta Weinstein.

Psykologian professori Richard Ryan lisää, että monissa tapauksissa kyse on ihmisistä, jotka ovat sodassa itsensä kanssa ja jotka kääntävät sisäisen konfliktinsa ulospäin. Lisävaikutuksensa fobian muodostumiseen on tutkimuksen mukaan sillä, jos henkilö kasvoi autoritaarisessa perheessä, jossa homoseksuaaliset taipumukset oli jyrkästi kielletty.

Tutkijoiden mukaan löydökset voivat auttaa selittämään, millainen dynamiikka on homoihin kohdistuneiden viharikosten taustalla ja miksi monet homoja kiivaasti vastustavat aktivistit ovat itse jääneet kiinni homosuhteista.


Jos jokainen homofoobikko on kaappihomo, silloinhan kukaan oikea hetero ei suhtaudu homoseksuaalisuuteen negatiivisesti.

Tällöin kaikki suvaitsevaiston löpinä junttien suvaitsemattomuudesta homoja kohtaan on täysin turhaa.

Heteroitahan on n. 95 % väestöstä, homoja 1-2 % ja biseksuaaleja 3-4 %. Ainoat ihmiset, jotka kykenevät homofobiaan, ovat ne n. 5 % väestöstä, joilla itsellään on homoseksuaalisia tunteita. Loput 95 % väestöstä eivät kykene homofobiaan, koska heillä itsellään ei ole homoseksuaalisia tunteita. Tutkimuksen mukaanhan kaikki homofoobikot ovat sellaisia, joilla itsellään nimenomaan on homoseksuaalisia tunteita.

Homofobia ei siis ole ongelma, koska 95 % väestöstä ei koe minkäänlaista homofobiaa.

Homofobia on vain homojen, lesbojen ja biseksuaalien oman pään sisäinen ongelma.

Suvaitsevaisto voi siis lakata syyllistämästä heteroita homofobiasta, koska tämän tutkimuksen mukaan kenelläkään heterolla ei ole mitäään homofobisia tunteita.


1 kommentti:

  1. Homofoobikot, joilla homoseksuualisia tunteita on, eivät useimmiten myönnä edes itselleen olevansa homoja. Näin ollen he eivät myöskään kyselyissä tai tutkimuksissa vastaa olevansa homoja, eikä heitä lasketa mukaan prosentteihin. Näin ollen voidaan laskea 10-40% ihmisillä olevan homofobiaa. En tarkkaa määrää tiedä, mutta tuo kuulostaa omaan päähäni järkevältä.

    VastaaPoista