perjantai 1. maaliskuuta 2013

Ana Santirso AKA Santirso Pasión ei ymmärrä, miten markkinatalous toimii
Vaatekauppa nimeltä Santirso Pasión:

1.3.2013
Official opening of Santirso Studio & Shop, Kauppiaskatu 3, 2.floor, Turku. Welcome!
Ana Santirso is a Spanish fashion designer from Madrid whose fashion background comes from all over Europe. Ana has studied fashion in important fashion schools in Spain and Italy, and worked for fashion houses like Salvatore Ferragamo in Florence, Miguel Palacio in Madrid and Muotikuu in Turku. She has also caught inspiration for her work whilst living in Paris and Rome.
You can find her studio in the 2011 European Capital of Culture, Turku, Finland. The material and inspiration for her products she finds while travelling in Europe.

Ana SantirsoYritin käydä tämän Ana Santirso -nimisen espanjalaisen naisen omistaman vaatekaupan avajaisissa Turun Sanomien pääkonttorin vieressä. Astuessani ovesta sisään tämä nainen käski minun ottaa kengät pois jalasta ENGLANNIKSI.

Hänen blogger-profiilissaan lukee: "I have been living in Finland more than 6 years and I have my own design company." Akka ei ole viitsinyt 6 vuoden aikana Suomessa asuessaan opetella suomea sen vertaa, että olisi osannnut sanoa "ota kengät pois jalasta" suomeksi.


Missään normaalissa vaatekaupassa ei käsketä asiakkaiden ottaa kenkiä pois jalasta heidän kävellessään ovesta sisään.

Tämän Ana Santirso -nimisen espanjalaisen naisen omistaman vaatekaupan avajaisissa kuitenkin kaikkien ihmisten olisi pitänyt ottaa kengät pois jalasta. Kun ihmettelin tätä, useat läsnäolleet suomalaiset naiset nalkuttivat minulle samasta asiasta. He käyttäytyivät ikään kuin se olisi jotenkin normaalia, että vaatekauppaan ei voi tulla kengät jalassa.
Kun mainitsin heille sen itsestäänselvän tosiasian, jonka pikkulapsikin tajuaa, että yleensä kukaan kauppias ei pyydä asiakkaitaan ottamaan kenkiä pois jalasta, nämä ämmät skitsoilivat ikään kuin minä olisin sanonut jotain omituista tai yllättävää.

Lisäksi he sanoivat minulle, että kyseessä on "tyttöjen" (siis tyttöjen, ei naisten) vaatekauppa, joten minun pitäisi suositella ko. kauppaa tyttöystävälleni eikä tulla sinne itse.

Kun totesin, että varmaan myöskään tyttöystäväni (28 v.) ei halua tulla kauppaan, jossa myyjät käskevät asiakkaiden ottaa kengät pois jalasta heti heidän tullessaan ovesta sisään, he sanoivat, että selvästikään tämä kauppa ei ole sinua varten. Totesin, että no eipä todellakaan ole.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti