keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Pakkoruotsia puolustelevat suomenruotsalaiset
Facebook-ryhmästä Ruotsin kielen opiskelu vapaaehtoiseksi löytyi tällaisia järjen jättiläisiä:

 • Dennis Larsson
  Kenties, mutta jos oppisit ruotsin niin oppisit muita kieliä niin kuin poimisit omenia puusta.

 • Dennis Larsson
  Suomi oli Ruotsin vallassa 700 vuotta ja sen jälkee tuli venäläiset. Haluisitko mielummin pakko venäjän ja se olisi sitten varmasti todella pakollinen

 • Charlie Toikka
  Joss olisit opiskellut kunnolla englantia ja ruotsia ! niin et tarvitsisi vastausta miksi englanti ja ruotsi ja monet muut kielet kävelevät käsikädessä
 • Malin Eriksson
  Lukiossa oli pakkofysiikkaa.. Mä "sotken" muut aineet mukaan näyttääkseni että on niitä pakkoja muitakin. Ja koska näen että tämä asia on pitkälle juurtuneen ennakkoluulon ja stigman tulosta. Jos ei halua pakkoja niin lycka till elämässä! Ne suomenkieliset jotka kuuluvat ystäväpiiriini ovat sitt outoja tai muuten vaan liberaaleja kun eivät tätä lakialoitetta allekirjoittaisi. Supisuomenkielinen äitinikin pudisti päätään ja sanoi että huhu, vieläkö noi jaksaa katkeruuttansa.

 • Dennis Hallbäck
  Jag har träffat mycket få finnar som faktist pratar bra svenska, när däremot vi finlandsvenskar OFTAST pratar finska som vilken som helst annan finne. Nu förväntar ni er ifall "tvångssvenskan" skulle tas bort, att finnarna mittialt skulle lära sig andra språk, på ett jättebra sätt. Jag ser inte det som en positiv sak, när vi nu ren kan studera franska, engelska, spanska, tyska, ryska etc. i skolan och säkert 50 % av eleverna kan ändå inte mycket av själva språket. Det är synd att människor inte ser nyttan med svenskan, trots att jag förstår att det inte behövs överallt i Finland.
  Min point är den, att alla t.ex. studerar engelska i Finland och trots detta är nivån mycket låg. Detta gäller alla andra språk som studeras. Så ni menar att utan svenskan skulle finnarna lära sig massor andra språk? Haha, nej.

  Min rätt är att få betjäning på svenska i Finland,och i dagens läge får man det på mycket få ställen. Utan "tvångssvenskan" skulle finlandsvenskheten sakta dö ut.

 • Charlie Toikka
  ja sanoisin että ruotsinkielisellä pohjalla on helpompi oppia muita kieliä!
 • Charlie Toikka
  ja mitäs vittua sä suomen kielellä teet missään mualla kun suomessa?

   
 • Dennis Hallbäck
  Ruotsi ei ole ollut haittaa minulle, se on päinvastion auttanut minua oppimaan m.m espanjaa ja englantia
 • Dennis Larsson
  Ja lisään Toikan sanoihin että ruotsin avulla suomalaiset voisivat kenties oppia englantia siihen malliin että ei tarvitse hävetä silmät päästään. Ja vielä sanoa että haaskaa aikaa ruotsiin, sehän on vain suuri plussa. Te suomalaiset voitte mennä harjottaa eri murteita mun puolesta ympäri suomen mutta ei siinä teidän ulkomaan kielet paljoo parane. Ja vaikka ruotsi ei olisi pakollinen tuskin teidän ulkomaan kielentaitonne paranisi.
 • Jalle Kihlman
  Pakkoruotsin poistaminen lukioista johtaisi monessa tapauksessa hyppytunteihin. Ja kysykää sit itseltänne et istuukohan Jare ja Pena sitten sen ajan opiskelemassa englantia vai meneeks ne kulman taakse röökille....
 • John Wiik
  Toki kantsis sunki Mikko muistaa se et me hurrit ollaan oltu täällä se ~800 vuotta. Koko suomalaisuus ja Suomalainen identiteetti suomenkielestä ja Maamme laulusta lähtien on "hurrien" tekosia. Runeberg, Agricola, Lönnroth, Sibelius, Mannerheim, Snellman, Ehrnrooth, Svinhufvud jne... Luulis et jengiä kiinnostais Suomen historia ja ketkä tän maan perustat on rakentanu. Toki en puhu pelkästä ruotsinkielestä vaan koko suomenruotsalaisen kulttuuriperinnön (Suomen historian) opettamisesta kouluissa.
 • John Wiik Suomi sivistettiin 1100-luvulla ruotsalaisten ristiretkien toimesta jonka seurauksena suomen asuttamattomat rannikot asutettiin meidän hurrien toimesta. Toki fennomania nyt e mikään uusijuttu ole, jopa tämä "Suomi suomenkieliseksi" mentaliteetti on keksitty suomenruotsalaisten toimesta.
 • Charlie Toikka miksi ruotsin kieliset osaavat puhua ja lausua englantia. kun useimmat suomenkieliset puhuvat englantia kulostaa siltä että olisi banaani suusa?
 •  
 • Dofo Whitetwix Finnarna har så dålig engelska att di sku kunna satsa allt på d

  istället vi (finlandssvenskarna) "måst" ju endå klara oss på finska här i detta finland...

  O att tvåspråkigheten försvinner totalt är väl lite målet? Idioter, hela bunten.
 • Casandra Andersson
  pakko kysyä, suomessa on kunta joka koostu jossain vaiheessa 98% ruotsinkielisistä , toisien sanoen "Korsnäsissa" puhutaan eniten ruotsia koka maapallolla . Länsirannikolla muutenkin puhutaan monessa paikassa enimmäkseen Ruotsia , jos pakko ruotsi otetaan pois ja nää länsirannikon suomenruotsaliset tulis vaikka espoossa käymään niin olisiko oikein että heidän täytyisi yrittää puhua suomea kuin te suomenkieliset voitte vaan olla sillai "sori , en puhu ruotsia koska olen kerta kaikkiaan liian laiska ymmärtääkseni sen että sitä ei tarvii puhua täydellisesti eli en yritäkkään koska pakkoruotsi on niin perseestä j blaablaa" ? Kai te suomenkieliset sen verran tajuutte että kukaan ei vaadi että puhutte ruotsia sujuvasti - on ymmärrettävää että se ei suju jos siihen ei ole tottunut mutta onko se niin hemmetin vaikeeta esim kaupoissa sanoo se hinta esim ruotsiks, sanota "Hej",tack tai varsågod? Sitä se opiskelu on - perus jutut ruotsista ja jatko kurssit eli vapaaehtoset kurssit on sit sitä varten jos haluu oikeesti puhua ruotsi . On se nyt jumalauta epäreilua jos ne ketkä ei osaa suomea hyvin niin niiltä sitten vaaditaan sen osaaminen kuin taas suomenkieliset voi vaan totea "suomi suomalaisille" järki käteen ja miettikää muita !
 • Casandra Andersson
  ei siis tää on ihan päätöntä touhua. no, onneks suomi onki niin globaali kieli että sillä pärjää koko elämän läpi . onneks 6% väestöstä onkin etuoikeutettuja puhumaan ruotsia . tack å gonatt
 • Casandra Andersson
  ymmärrän ymmärrän , mutta se om vaan niin hermoja kiristävä asia että toista valtakunnallista kieltä niim sen alkeet ja perus asiat niin se ei olis pakollista kuin taas ruotsinkieliset niin meillä säilyis pakkosuomi vaikka mieli tekis opiskella vaikkapa japania, yritän tässä nyt ajaa takaa sitä että samat oikeudet kaikille , eikä vain enemmistölle .
 • Casandra Andersson
  En tiedä koko maailman kieli %sta juuri mitään mutta ruotsi on täällä virallinen kieli koska ilman ruotsalaisia/suomenruotsalaisia ei oli varmaan koko suomea tai suomenkieltä .
 • Aurora Kyllönen
  Monet sattuu nyt unohtamaan sen pienen tosiasian että suomenruotsalaisuus on vaikuttanut historiaamme aika merkittävästi... Yhdessä me olemme jakaneet kaikki surut ja ilot sota- sekä rauhan-aikoina ja kulttuurimme sekä maamme EI olisi se mitä se on tänäpäivänä ellei suomi olisi kaksikielinen maa.. Know your history guys BEFORE you make statements! Piste.
 •  
   
   

1 kommentti:

 1. Ruotsin pakko-opiskelulle Suomessa ei ole mitään perusteita. Oli surullista katsella yläasteella ja lukiossa, kun joillekin jo englannin opiskelu tuotti tuskaa, sitten siihen vielä ruotsi kylkeen.

  VastaaPoista