torstai 11. helmikuuta 2010

Politiikot vievät ruoan lasten suusta

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Laura Rissanen kannattaa pakollista kasvisdieettiä koululaisille:

Paljon puhetta kouluruoasta
9.2.2010 9.06 | Laura Rissanen

Keskustelimme eilen kaupuginhallituksessa lähes puoli tuntia kouluruoasta ja etenkin kasvisruokapäivästä. Keskustelun pontimena oli valtuutettu Emma Karin (vihr, M.E. huom) tekemä aloite siitä, että Helsingin kouluissa siirryttäisiin viikottaisen kasvisruokapäivän käytäntöön. Opetuslautakunta oli tyrmännyt aloitteen äänin 6-5, mutta ilokseni kaupunginhallituksen selvä enemmistö äänin 12-2, yksi tyhjä puolsi kasvisruokapäivään siirtymistä.


Kommentteja:

Seppo Hildén kommentoi:
9.2.2010 11.38

Siellä kaupunginhallituksessa päätöksiä tekee aikuiset, joilla fyysinen kasvu on jo loppunut ja älyllisenkään puolesta en eurojani likoon löisi…

Koululaiset ovat itse vahvassa kasvuiässä, eikä siinä silloin pidä päättäjien ajatella linjoja tai omia ruokamieltymyksiä, vaan heidän pitää taata, että koululaiset saavat koulussa ruokaillessaan proteiinipitoista kasvumateriaalia. Etenkin pojat, jotka ovat tyttöjä fyysisempiä ja isompia, tarvitsevat jotain muuta kun kasvisruokaa normaaliin kehitykseensä.

Ja tuossa puberteettiiässä ruoan tarve on ihmisillä suurin, silloin tankataan ja annetaan luustolle ja lihaksistolle kasvuaineita. Iduilla niitä ei tule.

Tälläistä on tulos kun naiset (nimeämäsi Emma Kari) tekee ehdotuksia.

Pienenä vinkkinä, jos koululaisia koskevia päätöksiä teette, voisitte myös kysyä heidän mielipiteitään.


Jani Korhonen kommentoi:
9.2.2010 12.01

”Ja tämä onkin varsin totta. Mutta itse näen tässä tapauksessa myös pienen ”pakon” ihan tervetulleena.”

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että vaikuttaisit väärässä puolueessa? Nimittäin ainakin vielä äsken kokoomuksen nettisuvujen aatteesta kertovassa osiossa oli vapaus lueteltu ensimmäisenä. Korvaani särähtää aina pahasti, kun kokoomuslaiset toivottavat milloin mitäkin ”pieniä pakkoja” tervetulleiksi.Anna-Leena kommentoi:
9.2.2010 18.55

Seppo H.

Mitenkäs sitten sen asian kanssa, että kun lihaa syö, niin silloinhan syyllistyy väkivaltaan eli eläimen tappoon (ja eläinten tehotuotannossa syyllistytään eläinsuojelullisiin rikoksiin) niin eikös tästäkin asiasta(moraaliseikoista) olisi hyvä keskustella eli siitä että kuinka oikeutettua se eläimen tappaminen ja eläinten tehotuotannon salliminen oikeastaan on…


Vesa Hack kommentoi:
9.2.2010 21.49

Hienoa Laura! Kehuinkin jo Rautavalle sosiaalilautakunnan kokouksessa Kokoomuksen kaupunginhallitusryhmän linjausta tähän asiaan.

Seppo: monet koululaisten rakastamista ruoista ovat kasvisruokia. Lisäksi sanoisin, että joidenkin tuntemieni lihansyöjien ruokavalio vaikuttaa toivottoman yksipuoliselta ja ravintoköyhältä.

Sekä liha- että kasvisruoasta saa kaiken tarvittavan, kunhan se on monipuolista. Ei lihansyönti ole mikään tae ruokavalion terveellisyydestä, monella lihansyöjällä on aika epäterveellinen ruokavalio.

Lisäksi kyse on yhdestä päivästä viikossa, siihen nyt ei ainakaan kenenkään pituuskasvu pysähdy.Seppo Hildén kommentoi:
10.2.2010 1.28

Anna-Leena,

en tiedä, miten tuo logiikkasi liittyy nyt tähän yhden päivän kasvispäätökseen, siis tarkoitatko että tämän kasviskoulupäivän takia eläimiä tavitsee tappaa hieman vähemmän? vai että eläimiä ei pitäisi tappaa syöntiä varten ollenkaan?
Eli koko ruokailu pitäisi kaikille olla kasvisruokaa, ilman eläinlihaa?

Toisaalta, Anna-Leena, eläimiä tapetaan paljon myös kenkien ja vaatteiden takia, mitäs sille ongelmalle sitten tehdään? Vai otetaanko pelkkä nahka ja jätetään lihat syömättä? Minusta se olisi lihojen haaskausta, ottaa eläimestä nahkaa naisten lukemattomiin kenkiin ja heittää lihat tunkiolle.

Vesa,

Nimeäpä sitten niitä erityisesti poikien rakastamia kasvisruokia, ihan pari riittää.1 kommentti: