torstai 11. maaliskuuta 2010

"Naisen euro on 80 senttiä" on valhe


Miehet ja naiset tekevät keskimäärin eri töitä. Ei ole mitään syytä, miksi ERI TÖISTÄ maksettaisiin samaa palkkaa.

Jos lääkärin palkka on 5000 euroa ja sairaanhoitajan palkka 2000 euroa, onko "sairaanhoitajan euro" 40 senttiä?!

Jos teet eri työtä, voit saada eri palkkaa!! Kaikista töistä ei makseta samaa palkkaa!!

Jokainen ihminen valitsee itse, mille alalle haluaa mennä!!

Ei ole mitään syytä, miksi naisten valitsemien töiden keskipalkka olisi sattumalta täsmälleen yhtä suuri kuin miesten valitsemien.

Sitäpaitsi miehet tekevät enemmän ylitöitä, pitävät vähemmän lomia, ovat vähemmän sairaana, pyrkivät myöhemmin eläkkeelle jne. Olisi todella omituista, jos naisten keskipalkka olisi tästä huolimatta täsmälleen sama kuin miesten.

Kaiken kukkuraksi monet naiset hyötyvät jatkuvasti miesten tienaamista tuloista, joten pelkkä tulojen tarkastelu antaa täysin väärän kuvan elintasosta. Naiset kuluttavat omien tulojensa lisäksi myös miesten tuloja. Sen sijaan miehet eivät tyypillisesti kuluta naisten tuloja. Niinpä kulutuksen kautta tuloerot tasoittuvat. On mahdollista, että naisten kulutustaso on keskimäärin suurempi kuin miesten.

Iltalehti:

Naisen eläke-euro on noin 78 senttiä

Keskiviikko 10.3.2010 klo 12.22

Eläkkeensaajien keskimääräinen eläke oli viime vuoden lopussa 1 344 euroa kuussa.

Vuotta aiemmin se jäi 1 263 euroon, kertovat Eläketurvakeskus ja Kela. Lakisääteisiä eläkkeitä maksettiin viime vuonna lähes 22 miljardia euroa.

Miehet saavat selvästi suurempia eläkkeitä kuin naiset. Miesten eläke oli keskimäärin 1 530 euroa kuukaudessa, naisten 1 196 euroa.

Miesten ja naisten eläkkeiden ero johtuu pääosin työurista. Eläkettä saavien naisten työurat ovat olleet lyhyempiä kuin miesten.


Naisten työurat ovat keskimäärin lyhyempiä kuin miesten, koska monet naiset ovat useita vuosia KOTIÄITEINÄ hoitamassa lapsia, ELÄEN MIEHENSÄ PALKALLA. Naisten ja miesten välisten tuloerojen vertailu on järjetöntä, koska naiset kuluttavat myös MIESTEN TIENAAMIA RAHOJA.


Vaikka hyvin harvat naiset elävät kokonaan miestensä kustannuksella, useimmissa parisuhteissa/avioliitoissa/perheissä tapahtuu jonkinasteista tulonsiirtoa mieheltä naiselle. Mies on esim. sinkkuna ollessaan ostanut yksin omilla rahoillaan auton, jota nainen sitten käyttää, maksamatta itse penniäkään ko. auton hankintahinnasta, vakuutuksista, huolloista, veroista ("autonkäyttömaksu") tai edes polttoaineesta (jotkut naiset eivät itse koskaan tankkaa miehensä autoa, vaikka käyttäisivät sitä usein).

Samoin on varsin yleistä, että nainen asuu miehen hankkimassa asunnossa maksamatta penniäkään vuokraa tai asuntolainaa. Erityisen yleistä tämä on tietysti silloin, kun mies on ostanut ko. asunnon ennen suhteen alkamista. Tällöin nainen usein muuttaa omasta asunnostaan miehen luokse, jos miehen asunto on isompi tai muuten parempi kuin naisen oma asunto. Näin nainen välttyy asumiskustannuksilta kokonaan.

Miehet joutuvat hankkimaan isompia tuloja kuin naiset, koska miehillä on isommat menot kuin naisilla. Monet naiset elävät osittain miesten kustannuksella, mutta hyvin harva mies elää edes osittain naisen kustannuksella. Tästä syystä ihmisten elämän aikana tapahtuu keskimäärin varsin paljon tulonsiirtoa miehiltä naisille. Niinpä urputtaminen naisten pienistä tuloista on aivan helvetin vittumaista ja tekopyhää.


2 kommenttia:

  1. Niin, miehet tekevät enemmän ylitöitä, koska pääsevät siivottuun kotiin ja ruoka valmiina pöydässä ja joku (nainen) on hakenut lapset... Kyllä nainenkin osaa tehdä ylitöitä ja nauttia valmiista ruuasta kotiin tullessa, kun ei tartte edes pyykiä pestä, jos mies jo sen on ehtinyt. Näitä oikeita miehiä harvassa.

    VastaaPoista
  2. No heh, meilläpä miesystäväni muutti minun luokseni omakotitaloon. Minä maksan asuntolainan, öljyt, sähköt, vedet ym. asumiskustannukset (koska hän ei kuulema kaipaa niin isoa ja kallista asumista). Hänellä ei myöskään ole omaa autoa, joten kaikki matkat tehdään minun autolla, jonka kaikki kustannukset tietysti maksan. Hän lainaa sitä myös silloin tällöin, mutta ei ole kuluneiden 4 vuoden aikana koskaan kysynyt, että pitäisikö sitä tankata myös.

    VastaaPoista