tiistai 7. joulukuuta 2010

Halonen fanittaa mulattihomoa

mulattihomo Jani Toivola ja suomalainen homo Kenneth Liukkonen presidentinlinnan itsenäisyyspäiväjuhlissa


MTV3:
Presidentti Halonen näytti kumpaakin peukkua Jani Toivolalle

07.12.2010 12:52

Tasavallan presidentti oli harvinaisen vallattomalla päällä Linnan juhlien kättelyssä.

Seksuaalivähemmistöjen puolesta avoimesti syksyn aikana puhunut ja kirkostakin kohutun Homoillan jälkeen eronnut media-alan monitoimimies Jani Toivola yllättyi Linnan juhlien kättelyn aikana.

Presidentti Halonen intoutui vaihtamaan usean sanan Toivolan kanssa ja teki lopuksi vielä erikoisen eleen.

– Hän rupesi erittäin tuttavalliseksi kättelyssä. Mietin siinä vielä, että onko hän erehtynyt henkilöstä. Kättelyn lopuksi hän vielä näytti minulle kummallakin kädellä peukkua. Se kyllä vähän yllätti, Toivola kertoi jatkoilla MTV3.fin Viihdeuutisille.

Presidentti Halonen on itsekin puhunut seksuaalivähemmistöjen puolesta ja ollut itsekin Setan puheenjohtajana.

– Olen tavannut presidenttiä myös tasa-arvoa käsittelevissä seminaareissa syksyn aikana, joten emme olleet kuitenkaan aivan vieraita toisillemme, Toivola sanoo.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)"Saako mies hakea kadettia tanssimaan?"

Yksi Linnan tämän vuoden teemoista on tasa-arvo.

Linnassa nähtiin useampikin samaa sukupuolta oleva pariskunta. Usein kuitenkin etiketti laahaa asenteiden perässä, eikä kaikkiin kysymyksiin löydy aina etiketistä vastausta - vielä.

- Olen keskustellut täällä siitä, saako kadetteja hakea tanssimaan, kertoo tanssitaiteilija Tuomo Railo.

- Emme ehtineet tiedustella asiaa presidentiltä. Pienissä tapahtumissa kiteytyy usein paljon asioita. Nykyään meillä on lait edistyneet hyvin tasa-arvoisiksi, mutta tavat seuraavat perässä. Etiketti täällä on hyvin tarkkaa, ja milloin se muuttuu - se on yksilöiden tehtävänä.

Asioista uskalletaan jo puhua

Näyttelijä ja juontaja Jani Toivolan mukaan on äärimmäisen merkittävää, että presidentti nostaa tasa-arvoon liittyvät asiat esille.

- Mitä enemmän jokainen ihminen kokee olevansa näkyvä meidän yhteiskunnassa, sitä enemmän meillä on voimavaroja kohti tulevaisuutta ja rakentaa yhteiskuntaa.

Suomen tasa-arvolle Toivola antaisi kouluarvosanaksi "seiska puolen".

- Tämän syksyn kirkko-homo -keskustelu antaa osviittaa siitä, että asioista uskalletaan puhua oikeilla nimillä ja tuoda terminologiaa, ongelmia ja ihmisryhmiä esiin.

Illan juhlissa Toivola oli yksi tavoitelluimpia haastateltuja. Haastattelut pitivätkin miehen niin kiireisenä, ettei tämä ehtinyt alkuun edes näkemään tanssilattiaa tai boolia.

Hän kertoo myös jännittäneensä juhlia ja etenkin kättelyä melkoisesti.

- Mutta se oli ihanaa, presidentti nosti peukut pystyyn ja sanoi, että jatka samaan malliin. Nyt ei jännitä enää ollenkaan, pitää ottaa vaan kaikki irti tästä illasta.

Toivola aikookin juhlia pitkän kaavan mukaan.

- Odotan etenkin sitä, että pääsee tanssimaan. Ja pitkiä juhlia. Huominen on vapaa, hän iloitsee.

(MTV3)

Jutun kommentointimahdollisuus on poistettu asiattomien kommenttien vuoksi."Näyttelijä ja juontaja Jani Toivolan mukaan on äärimmäisen merkittävää, että presidentti nostaa tasa-arvoon liittyvät asiat esille."

Miksi kukaan kysyy jonkun mulattihomon mielipiteitä mistään asiasta?

"Hän kertoo myös jännittäneensä juhlia ja etenkin kättelyä melkoisesti.

- Mutta se oli ihanaa, presidentti nosti peukut pystyyn ja sanoi, että jatka samaan malliin. Nyt ei jännitä enää ollenkaan, pitää ottaa vaan kaikki irti tästä illasta."

Ämmä siis kannusti mulattihomoa jatkamaan mediassa hillumista ja häiriköintiä.

"Jutun kommentointimahdollisuus on poistettu asiattomien kommenttien vuoksi."

Kas kummaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti