torstai 2. joulukuuta 2010

Homoseksuaalisuuden patologisuudesta

Uusi Suomi:


Floridan yliopiston biologian laitoksen tutkimuksessa havaittiin, että elohopeapäästöille altistuneet ibis-urokset pariutuivat useammin uroslintujen kanssa kuin elohopealta välttyneet yksilöt.

Tutkimuksesta uutisoi Nature.

Erityisesti metyylielohopeamyrkylle altistuneet uroslinnut kiinnostuivat samaa sukupuolta olevista linnuista.

Tutkijat jakoivat ibis-linnut neljään eri ryhmään, joissa oli 20 urosta ja naarasta kaikissa. Kolme kuukauden ikäisten poikasten ruokaan ryhdyttiin lisäämään elohopeaa. Yksi ryhmä jätettiin vertailumielessä myrkyttömälle dieetille.

Lintujen käyttäytymistä seurattiin seuraavat kolme vuotta. Tänä aikana paljon elohopeaa saaneet linnut lisääntyivät 13-15 % heikommin kuin verrokkilinnut. Suurin syy lisääntymisen epäonnistumiselle oli se, että kaksi uroslintua pariutui keskenään.

Mielenkiintoinen ilmiö oli se, että homolinnut eivät eronneet vaikka lisääntyminen ei onnistunut. Tavallisesti ibis-uros vaihtaa naarasta seuraavaksi vuodeksi, jos poikasia ei synny.

Elohopea vähensi uroslintujen sukupuolihormonien määrää.


Jos ympäristömyrkyt voivat aiheuttaa urosten homoseksuaalisuutta alentamalla urosten testosteronitasoa, miksi tämä ilmiö rajoittuisi vain eläimiin?

Toki raskasmetallit ym. myrkyt voivat vaikuttaa ihmistenkin hormonitoimintaan.

Jos eläinuroksilla testosteronitason alentuminen aiheuttaa homoseksuaalista käyttäytymistä, miksi näin ei voisi käydä ihmisilläkin?

Tätähän pitäisi tutkia.

Ensiksi pitäisi selvittää, onko homomiesten testosteronitaso keskimäärin matalampi kuin heteromiesten. Tämä vaikuttaa intuitiivisesti täysin mahdolliselta, koska monet homot ovat selvästi naismaisia tai ainakin epämiehekkäitä, androgyynejä.

Jos homomiehillä on tyypillisesti matalampi testosteronitaso kuin heteromiehillä, hormonien kausaalista vaikutusta seksuaaliseen suuntautumiseen voitaisiin tutkia antamalla vapaaehtoisesti koehenkilöiksi suostuneille homoseksuaalisille miehille lisää testosteronia ja vastaavasti heteromiehille estrogeeniä.

Jos tämä koe osoittaisi merkittävää muutosta kyseisten miesten seksuaalisessa käyttäytymisessä tai heidän itse kokemassaan seksuaalisessa suuntautumisessa, tämän perusteella miesten homoseksuaalisuus voitaisiin luokitella hormonihäiriöksi, liian matalan mieshormonitason aiheuttamaksi epänormaaliksi käyttäytymiseksi.

Liian matala testosteronitaso aiheuttaa miehillä mm. impotenssia, jota pidetään seksuaalisena dysfunktionaalisuutena. Miksi niin ikään liian matalan mieshormonitason aiheuttamaa miesten homoseksuaalisuutta ei siis voitaisi aivan samoin perustein luokitella seksuaaliseksi dysfunktionaalisuudeksi tai patologiseksi seksuaalisuuden muodoksi?


2 kommenttia:

 1. Mehän olemme puhuneet tuosta jo vuosia omissa ympyröissämme ja viimeisen vuoden aikana myös julkisuudessa. Ei kenestäkään tule homoa tai lesboa, vaan siihen synnytään ja syynä ei voi olla mikään muu kuin se, että luonnollinen hormonitaso on järkkynyt jo ennen syntymää, tai hyvin pian sen jälkeen. Kuten tiedämme, naisilla ja miehillä on molemmilla sekä testosteroneja (mieshormoneja), että estrogeenejä (naishormoneja), mutta sellaisessa syhteessa sukupuolesta riippuen, ettei toisen sukupuolen hormonimäärä tee kenestäkään poikkeavaa. Homot ja lesbothan ovat poikkeavia, siitä on turha vääntää mitään.

  Siis .. kun mieheksi syntyneen kropassa pääsee vallalle naishormonit, hänestä tulee homo ja päinvastoin. Ei tuo voi olla kenellekään liian vaikeaa tajuta.
  .

  VastaaPoista
 2. Homomiehistä on itse asiassa yritetty tehdä heteroja antamalla heille testosteronia, mutta sillä ei ole ollut mitään vaikutusta. Ihmisen seksuaalisuus ei ole kiinni hormonitasoista, vaikka tällaiset simppelit selitykset ovat ymmärrettävästi suosittuja.

  Homoseksuaalisuus liittyy siihen, että

  (a) ihmisellä on sukupuoli (homoseksuaalisuuden mahdollisuus on aina läsnä, kun on kaksi vaihtoehtoa),

  (b) ihminen on psykodynaaminen, eli henkisiltä toiminnoiltaan joustava, ei rigidi (biologian ja mielen välillä ei koskaan täydellistä vastaavuutta),

  (c) todellisuus on rakenteeltaan notkeata, ei mekanistista (erilaiset mahdollisuudet, kuten homoseksuaalisuus, ovat osa luontoa, eivät luonnonvastaisia).

  Ihmisluonto tekee homoseksuaalisuuden mahdolliseksi. Homoseksuaalisuutta on olemassa, koska ihminen on sitä mitä on.

  VastaaPoista