keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Lesbouden ja biseksuaalisuuden syistä

Jani Kaaro Tiede-lehdessä 6/2009:

Linnuilla parinmuodostukseen näyttävät vaikuttavan eniten sukupuolihormonit ja varhainen kasvuympäristö. Jos pesäpoikaset saavat hieman liikaa estrogeenia ja kasvavat ympäristössä, jossa on vain naaraita, naaraspuoliset poikaset yrittävät aikuistuttuaan pariutua toisten naaraiden kanssa. Estrogeenin lisäksi tarvitaan siis myös kasvuympäristön vaikutus.

(lihavointi M.E.)

Lesbous siis voi johtua liiallisesta estrogeenista ja isähahmojen tms. miespuolisten esikuvien puutteesta. Tällä perusteella siis esim. lesboparien kasvattamista tyttäristä tulee helposti lesboja.

Jos naaraita sisältävistä munista taas poistetaan estrogeeni, poikasille kehittyy kivekset ja nämäkin linnut yrittävät pariutua naaraiden kanssa, vaikka ovatkin geneettisesti naaraita.

Lesbous voi siis johtua myös sikiövaiheen hormonihäiriöstä eli tyttöpuolisen sikiön kohdussa saamasta liian vähäisestä estrogeenitasosta/ liian korkeasta testosteronitasosta.

Tämä selittäisi poikatyttömäiset rekkakuskilesbot. Olisi mielenkiintoista tutkia, onko lesbojen testosteronitaso keskimäärin huomattavasti korkeampi kuin normaalien naisten.

Sen sijaan jos muuten tavalliset poikaset kasvatetaan ympäristössä, jossa ei ole lainkaan aikuisia koiraita, poikasille ei kehity minkäänlaista sukupuolimieltymystä. Toisin sanoen sekä koiraat että naaraat koettavat aikuisena pariutua kumman tahansa sukupuolen kanssa.

Ilman hormonihäiriöitä (liian korkea tai liian matala estrogeenitaso) syntyneet naisparien kasvattamat lapset siis ovat aikuisena todennäköisesti biseksuaaleja. Tämä viittaa siihen, että biseksuaalisuuskin johtuu isähahmojen tms. miespuolisten esikuvien puutteesta.

Biseksuaalit ovat siis usein yksinhuoltajaäitien, tätien, mummojen, lesboparien tms. naisten ilman miehiä kasvattamia ihmisiä, jotka eivät ole lapsuudessaan hahmottaneet nais-mies-dikotomiaa. Heidän ihmiskuvansa on jäänyt tältä osin vajavaiseksi ja epänormaaliksi.

Seurauksena on valikoimaton seksuaalisuus eli seksuaalisten halujen suuntautumattomuus: jos ihminen ei näe eroja miesten ja naisten välillä, hänen seksuaalinen kiinnostuksensa ei myöskään kohdistu joko miehiin tai naisiin.3 kommenttia:

 1. On ongelmallista verrata eläinkuntaa ihmisiin luonnon monimuotoisuuden tähden. Uskon homouden olevan synnynnäistä, jotkin tutkimukset aivotoiminnan eroavaisuuksissa homoilla viittaavat tähän, ja tuleehan homoja heteroperheistäkin ja taipumuksista voi olla viitteitä jo varsin nuorella iällä. Tässä ei auta muu kuin vaikka tutkia näitä jo naisparien kasvattamia jälkeläisiä ja vaikka noiden rekkakuskilepsojen testosteronitasoa :D

  VastaaPoista
 2. On virheellistä yleistää linnuista ihmisiin tällä tavalla.

  Lisäksi on mielestäni aika rohkea väite, että joltain ihmiseltä voisi mies-nais-dikotomia olla hukassa. Näin siis, kun mietitään kuinka paljon lasten vaatteet, tv-mainokset ja kulttuurimme muutenkin toisintaa sukupuolta - joka on väistämätön biologinen tosiasia.

  Minä uskon joissain määrin, että seksuualisessa suuntautumisessa on kyse yksilön valinnoista ja/tai aivokemiasta. En myöskään pidä mitään sellaista seksuaalista suuntautumista ongelmallisena, josta ei koidu toisille ihmisille haittaa.

  VastaaPoista
 3. ja btw, on tutkittu juttu, että homo- ja lesboparien lapsilla ei ole oma sukupuoli-identiteetti mitenkään häiriytynyt ja he kokevat olevansa tyttöjä tai poikia biologisen sukupuolensa mukaisesti. linnuilla ja ihmisillä on hiukan eroa, ellet ole aikaisemmin sattunut huomaamaan.

  VastaaPoista