maanantai 17. toukokuuta 2010

Vihreät: Mies on oikeasti nainen

Kirkon toiminta Marja-Sisko Aaltoa kohtaan on epäreilua ja tekopyhää

13.5.2010 22.56 | Vesa Hack | Yleinen

13.5.2010

Niin kauan kuin Imatran entinen kirkkoherra Marja-Sisko Aalto teeskenteli olevansa mies ja piti suunsa supussa todellisesta sukupuolestaan, hänen kirkkoherruutensa ei ollut ongelma Suomen luterilaiselle kirkolle. Se ei olisi varmaankaan ollut ongelma, vaikka Marja-Sisko olisi kertonut asiasta yksityisesti kollegoilleen tai esimiehilleen. Kirkolle nimittäin tuntuu riittävän se, että julkikuva on kunnossa, vaikka todellisuus olisikin toinen. Tässä eivät edes lasten oikeudet paljon paina. Lukuisat uutiset kirkon sisällä tapahtuneista, visusti vaietuista lasten hyväksikäytöstä osoittavat tämän.

Mutta auta armias, jos joku kirkon työntekijä kertoo avoimesti olevansa nainen miehen ruumissa ja lähtee sukupuolenkorjausprosessiin. Tällöin asiasta tulee ongelma, kuten Marja-Sisko Aallon tapaus osoittaa. Hänhän joutui jättämään työnsä, jota oli pitkään hoitanut naisena miehen ruumiissa.

Mikä kirkkoa riivaa? Vanhassa lasten virressäkin lauletaan, että Jumalan kämmenellä riittää kaikille paikkoja ja kaikille on tilaa. Ilmeisesti tämä lupaus kuitenkin koskee vain niitä, jotka rajoittavat minuutensa kirkolle sopiviin raameihin. Esimerkiksi transsukupuolisuus ei mahdu niihin, naiseuskin on mahtunut vain rajoitetun ajan.

Marja-Sisko Aallon tapaus on erinomainen osoitus siitä, missä kirkko todella seisoo ja miten se suhtautuu erilaisuuteen. Vaikka kyseessä olisi niinkin harmiton erilaisuus kuin kirkkoherran transsukupuolisuus, armoa ei heru. Kämmenellä on rajoitetusti paikkoja.Vittu joo.

Tämä on "you can't make this shit up"-osastoa.

Vihreät ovat niin pellejä, että heitä ei voi parodioida. Edes minunkaltaiseni lihaasyövä heteromies ei olisi voinut keksiä niin naurettavaa väitettä, että vihreiden mielestä mies on oikeasti nainen.

Vihreän kaikensuvaitsijan ja toiseudenihailijan Vesa Hackin mielestä Olli-Veikko Aalto "teeskenteli olevansa mies" (yleensä Olli-nimiset ja Veikko-nimiset ihmiset pruukaavat olla miehiä) ja "piti suunsa supussa todellisesta sukupuolestaan" (=nainen; Vesa Hackin mielestä Olli-Veikko Aalto oli siis "oikeasti" nainen).

Rautalankaa: ihmisen sukupuoli määräytyy hedelmöityshetkellä. Munasolussa on aina X-kromosomi ja siittiössä joko X- tai Y-kromosomi. Alkio saa toisen kromosomin munasolusta ja toisen siittiösolusta. Jos ihmisellä on X- ja Y-kromosomi, hän on m espuolinen. Jos ihmisellä on X- ja X-kromosomit, hän on naispuolinen.

Jos Olli-Veikko Aalto-nimisellä ihmisellä on syntymästä asti tai oikeastaan hedelmöityshetkestä asti ollut X- ja Y-kromosomit, hän on miespuolinen. Jos joku Vesa Hack-niminen ihminen väittää tämän ihmisen olevan "oikeasti" nainen, hän on väärässä.

Esimerkiksi minä olen mies. Jos joku Vesa Hack-niminen henkilö väittäisi minun olevan nainen, hän olisi väärässä. En näe mitään syytä olettaa, että tämä Olli-Veikko Aalto-niminen ihminen ei olisi kromosomien mukaan mies. En siis ymmärrä, miten tämä herra Hack voi väittää tämän herra Aallon olevan "oikeasti" nainen. Herra Aalto ei ole kromosomaalisesti vähemmän mies kuin minä. Herra Hackilla ei ole sen enempää syytä väittää herra Aaltoa naiseksi kuin väittää minua naiseksi.

Sukupuoli määräytyy hedelmöityshetkellä sen perusteella, onko munasolun hedelmöittävässä siittiösolussa X- vai Y-kromosomi. Jos joku mies leikkauttaa sukupuolielimensä pois, hän on silti yhä kromosomaalisesti mies. Jos nainen menettää rintansa esim. rintasyövän vuoksi, hän on silti yhtä kromosomaalisesti nainen.

Näin ollen Vesa Hack on väärässä väittäessään, että X- ja Y-kromosomit omaava Olli-Veikko Aalto-niminen henkilö olisi muuttunut naiseksi leikkauttamalla sukupuolielimensä pois.

Rautalankaa vihreille:

 • Tämä on nainen

 • Tämä on mies


Mies ei muutu naiseksi, vaikka mieheltä leikattaisiin munat pois.

On vihreille tyypillistä orwellilaista kielenkäyttöä, että Vesa Hack kutsuu miehen sukupuolielimien amputoimista "sukupuolenkorjausprosessiksi".

Vesa Hack pitää papin "transsukupuolisuutta" eli halukkuutta leikkauttaa sukupuolielimensä pois "harmittomana erilaisuutena", johon kirkon pitäisi suhtautua suvaitsevasti. Hack arvostelee jyrkästi kirkkoa siitä, että sukupuolielimensä pois leikkauttanut ja naiseksi pukeutunut mies ei voi työskennellä pappina.

Hack ei ilmeisesti tajua, että kirkko edustaa kristinuskoa. Kristinuskon mukaan Jumala on luonut ihmisen mieheksi ja naiseksi. Kristinuskon mukaan on jumalanpilkkaa, että joku mies on omasta mielestään "oikeasti" nainen. "Transsukupuolisuus" on puuttumista Jumalan luomistyöhön. Näin ollen kirkko ei voi pitää palkkalistoillaan pappia, joka leikkauttaa sukupuolielimensä pois "vaihtaakseen sukupuoltaan".

Hack on kuitenkin niin poliittisen korrektiuden aivopesemä, että ei tajua tällaista asiaa. Hackin mielestä kirkon pitäisi olla poliittisesti korrekti ja suvaitsevainen ja pitää kirkkoherran virassa "sukupuoltaan vaihtanutta" ihmistä kristinuskon vastaisesti.

Seuraavaksi Hack varmaan vaatii, että kirkon pitäisi suvaitsevuuden nimissä hyväksyä papeiksi muslimeja tai vaikka satanisteja. Hackin mielestähän kirkon ei tarvitse noudattaa kristinuskon oppia, että Jumala on luonut ihmisen mieheksi ja naiseksi; vastaavasti kirkon ei tietenkään tarvitsisi noudattaa mitään muitakaan kristinuskon periaatteita. Näin ollen ei ole mitään estettä sille, että kristinuskon vastaisia uskontoja (islam, juutalaisuus, hindulaisuus, buddhalaisuus, satanismi, skandinaavinen aasauskonto, muinaissuomalainen kansanperinne jne.) edustavat ihmiset voisivat toimia kristillisen kirkon pappeina.5 kommenttia:

 1. Aliarvioit transsukupuolisen kokemuksen voimakkuutta. Monet päätyvät itsemurhaan, koska heidän korviensa välin ja ruumiin välinen ero on niin suuri. On viitteitä siitä, että sukupuoli (siis se mihin sukupuoleen koemme kuuluvamme) määräytyy jo varhaisessa kehitysvaiheessa kohdussa. Kun on syntynyt intersukupuolisia lapsia, joiden iso klitoris/mikropenis on amputoitu ja heidät on kasvatettu tytöiksi, on syntynyt raastavia tilanteita siitä, että henkilö onkin huomannut kehityksensä myötä olevansa "väärässä" ruumiissa. Eli edes kasvatus ja peniksenpoisto ei ole kyennyt muuttamaan identifioitumista miessukupuoleen, jos kohdussa on toisin määrätty.

  VastaaPoista
 2. Tämä kirjoituksesi on täyttä asiaa. Ei sukupuoltaan voi "korjata" paitsi ehkä ulkoisesti "huijaamalla". Lehdessä oli juttu hiljattain "kuinka mies synnytti lapsen". Kysymys oli sukupuolenkorjauksen tehneestä naisesta. Hän oli siis nainen. Piste. Outoja uutisia. Ei tosiaankaan x/y tai x/x voi muuttaa millään. Mies ei voi saada kuukautisia tai kohtua millään.
  On taas ihan eri kysymys sitten miten suhtaudumme "erilaisiin" ihmisiin, noin niinkuin henkilötasolla.

  VastaaPoista
 3. "Ketään, jonka kivekset on murskattu tai jonka elin on leikattu, ei saa lukea Herran kansaan kuuluvaksi." -5Moos.23:2

  VastaaPoista
 4. Entas ne ihmiset, jotka syntyy niin, etta heilla on molemmat sukupuolielimet?

  VastaaPoista
 5. Mikon ymmärrys sukupuolesta kokonaisuutena on hieman rajoittunut. Biologisen/kromosomaalisen määrittelyn lisäksi on olemassa myöskin anatominen sukupuoli (sekundääriset sukupuoliominaisuudet, tissit, pillu). Voidaan myöskin puhua tietylle sukupuolelle tyypillisistä aivoista - aivotyypeistä.

  Feminiinit homomiehet ovat niin anatomisesti kuin biologisesti miehiä. Aivotyypeiltään he kuitenkin usein edustavat enemmän naisia kuin miehiä.

  "Sukupuolikromosomiset häiriöt saattavat aiheuttaa muutoksia yksilön rakenteessa ja toiminnassa. Esimerkiksi Turnerin syndroomassa femiininen kromosomisto muodostuu vain yhdestä X-kromosomista (XO), jolloin henkilöt kehittyvät ulkosynnyttimiltään normaaleiksi naisiksi, mutta sisäisistä sukuelimistä puuttuvat ovaarit kokonaan tai ne ovat vajaakehittyneitä, sekä rintojen kehitys on vähäistä."

  Turnerin oireyhtymästä kärsivät ovat siis anatomisesti naisia - kuitenkin biologisesti jotain aivan muuta.

  VastaaPoista