keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Päivi Lipposelta poistettava vaalikelpoisuusOnko Päivi Lipponen down-syndroomainen tms. kehitysvammainen?


Olen aiemminkin huomauttanut, että Päivi Lipponen on vajaaälyinen.


Joudun nyt taas tuomaan tätä esille, koska ketään toimittajaa asia ei näytä kiinnostavan. Suomalainen "journalismi" on niin kehnoa, että "tiedotusvälineissä" ei viitsitä raportoida kansanedustajan ilmiselvästä työkyvyttömyydestä ja oikeustoimikelvottomuudesta.


Päivi Lipponen:JSN päättää saako vainajaa pilkata?
Pilkku puuttuu. Paha välimerkkivirhe heti otsikossa.


Tutkija kolumnisti Kaarina Hazard läjäytti mediaa.
Ilmeisesti tässä on ollut tarkoitus käyttää yhdyssanaa tutkijakolumnisti. Tämä yhdyssana on virheellisesti kirjoitettu erikseen.On nimittäin hankala kuvitella, että lause olisi aloitettu kahdella erillisellä sanalla "tutkija, kolumnisti". Mikäli tämä kuitenkin oli Päivi Lipposen tarkoitus, pilkun puuttuminen noiden kahden sanan välistä oli jälleen kerran karkea välimerkkivirhe.


Mitä tarkoittaa "läjäytti mediaa"? Media ei ole sellainen fyysinen entiteetti, jota voitaisiin läjäyttää eli mätkäistä eli läimäyttää.


Tähän tutkijatohtori Päivi Tiilikka totesi, että ”kun on kysymys vainajasta, ei näytä siltä kuin kunniaa olisi loukattu.”


Jälkimmäiset lainausmerkit väärässä paikassa pisteen jälkeen. Itse asiassa tässä ei olisi pitänyt käyttää lainausmerkkejä lainkaan, koska lainattua repliikkiä edelsi sana että. Jälleen siis karkea välimerkkivirhe.


Vrt.

Väyrynen sanoi, että nyt tarvitaan varttunut henkilö Keskustan puheenjohtajaksi.
Ei siis näin:

Väyrynen sanoi, että "nyt tarvitaan varttunut henkilö Keskustan puheenjohtajaksi".
Eikä näin:

Väyrynen sanoi, että "nyt tarvitaan varttunut henkilö Keskustan puheenjohtajaksi."
Viimeinen muoto vastaa Päivi Lipposen käyttämää virheellistä kirjoitusasua.
Lisäksi Päivi Lipponen siteerasi Päivi Tiilikkaa väärin. Tiilikka sanoi kirjaimellisesti näin:

Kun on kysymys vainajasta, ei näytä siltä, että kunniaa olisi loukattu.Päivi Lipponen oli jostain käsittämättömästä syystä muuttanut sanat "ei näytä siltä, että" muotoon "ei näytä siltä kuin".
Halmeen poliittisesta ajattelusta voi olla montaa mieltä.


Päivi Lipponen käyttää virheellistä kaksoispartitiivia. Moni on partitiivissa monta. Ei ole olemassa mitään tuplapartitiivia eli partitiivin partitiivia.Tiilikan lakipykälä -ajattelu on selvä asia.


Päivi Lipponen kirjoittaa taas kerran yhdyssanan erikseen, käyttää yhdysviivaa turhaan (lakipykäläajattelu on yhdyssana ilman mitään yhdysviivaa) ja laittaa virheellisesti välilyönnin ennen yhdysviivaa.Ihmisarvoa ei saa polkea, vaikka tämä tuppaisi ajattelemaan eritavoin kuin itse tekee.

Tällä kertaa Päivi Lipponen kirjoittaa vaihteen vuoksi kaksi eri sanaa (eri tavoin) yhteen.Koko lauserakenne on täysin järjetön. Rakenteessa "Ihmisarvoa ei saa polkea, vaikka tämä..." sana tämä viittaa ihmisarvoon. On järjetöntä sanoa "tämä tuppaisi ajattelemaan", kun se tämä tarkoittaa ihmisarvoa. Ihmisarvo on abstrakti käsite eikä mikään konkreettinen entiteetti. Niinpä ihmisarvo ei "tuppaa ajattelemaan" yhtään mitään. Vain ihminen voi ajatella. Ihmisarvo ei ole henkilö, joka ajattelee.Vaikka sana tämä viittaisi johonkuhun konkreettiseen henkilöön (toisin kuin tässä yhteydessä), rakenne "vaikka tämä tuppaisi ajattelemaan eritavoin kuin itse tekee" on virheellinen.Kyseessä on svetisismi. Även om denne brukade tänka på ett annat sätt än man själv gör. Näin ei voi sanoa suomeksi. Suomen kielessä ei käytetä tehdä-verbiä apuverbinä korvaamaan muita verbejä.Vrt.

Päivi Lipponen osaa äidinkieltään huonommin kuin minä.Ei näin:

Päivi Lipponen osaa äidinkieltään huonommin kuin minä teen.Jälkimmäinen, virheellinen muoto vastaa Päivi Lipposen käyttämää muotoa.Päivi Lipponen käyttää väärin myös sanaa itse. Muoto "tämä tuppaisi ajattelemaan eri tavoin kuin itse" on virheellinen myös sanan itse osalta.Hyvä, että JSN antaa myös oman kantansa.


JSN antaa lausunnon, ei "omaa kantaansa".Kantaa ei anneta. Kantaa otetaan."JSN antaa myös oman kantansa" on siis väärä muoto. Oikea muoto olisi JSN antaa myös oman lausuntonsa asiasta tai myös JSN ottaa kantaa asiaan.Se on oikeastaan uuden puheenjohtajan Risto Uimosen näytönpaikka.
Taas Päivi Lipponen kirjoittaa kaksi eri sanaa (näytön paikka) yhteen.Nyt kyse on myös JSN:n uskottavuudesta kansalaisten silmissä lautakasa -episodin jälkeenPäivi Lipponen kirjoittaa taas kerran yhdyssanan erikseen, käyttää yhdysviivaa turhaan (lautakasaepisodi on yhdyssana ilman mitään yhdysviivaa) ja laittaa virheellisesti välilyönnin ennen yhdysviivaa.


Kaiken kukkuraksi lauseen perästä puuttuu piste. Tuo oli koko kolumnin viimeinen virke; sen jääminen vaille pistettä antaa kuvan, että kolumni jää kesken.

Päivi Lipposen luku- ja kirjoitustaito ei ole sillä tasolla, jota Suomessa yleensä edellytetään oikeustoimikelpoisilta ihmisiltä.Vilkaistaanpa samalla myös toiseksi viimeisintä Päivi Lipposen kirjoitusta:
Yhdyssana erikseen heti otsikossa.


Yleisönosastokommentteja:
MHeikka kommentoi:
18.12.2009 8.36


Sitä vaan, että eikö tuo ensimmäinen sana ole jo väärin kirjoitettu?


Ihme juttu: ”valtio omistaja”, mikä se sellainen on?


Jos puhutaan valtiosta omistajana, eikö silloin tulisi kirjoittaa valtio-omistaja.


Onkohan Päivi Lipposella ihan oikeasti jokin lukihäiriö.

tourette kommentoi:
18.12.2009 9.05

Se ei suinkaan ole ainoa häiriö josta Lipposka kärsii. Kognitiivinen dissonanssi, projektiot ja parodiahorisontin ylittämisestä aiheutuva lamauttava säälittävyys tulevat myös mieleen.Päivi Lipposen luku- ja kirjoitustaito ei ole sillä tasolla, jota Suomessa yleensä edellytetään oikeustoimikelpoisilta ihmisiltä. Mielestäni Päivi Lipponen on siis oikeustoimikelvoton. Näin ollen hänen ei pitäisi olla vaalikelpoinen.Päivi Lipponen pitäisi julistaa oikeustoimikelvottomaksi ja holhouksenalaiseksi. Häneltä pitäisi poistaa äänioikeus ja vaalikelpoisuus. Luku- ja kirjoitustaidottoman ihmisen ei pitäisi voida asettua ehdolle vaaleissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti