keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Miksi kirkko järjestää homokursseja?

Suomen ev.-lut. valtiokirkko järjestää homoseksuaalisia parisuhdekursseja:

Yhteinen Elämämme -kurssi samaa sukupuolta oleville pareille

Tervetuloa mukaan pohtimaan parisuhdettasi ja siihen liittyviä kysymyksiä. Kurssi perustuu kirkon parisuhdetyön pitkäaikaisiin työmenetelmiin ja -kokemuksiin.

Toteutamme kurssin miehille ja naisille samaan aikaan, eri ryhmissä. Kurssin kesto on viisi (5) kertaa, maanantaisin 15.2. – 22.3.2010 (ei 15.3) klo 18 - 20 Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön keskuksessa, Snellussa (2 linja 8). Miesten ryhmän vetäjinä toimivat pastori Juha Malmisalo ja seksuaalipedagogi Juha Kilpiä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset kurssin vetäjälle: Henna-Mari Kettusaari, hkettusaari@evl.fi, 29.1 pe mennessä. Ilmoittautuneet haastatellaan ennen kurssin alkua. Osallistumismaksu on 25€ /pariskunta.Kävin esittämässä pari kysymystä tuon kurssin fb-tukiryhmälle:

Mikko Ellilä

Miksi kirkko järjestää homokursseja? Kirkon opetuksen pitäisi perustua Raamatun sanaan. Raamattu tuomitsee homoseksuaalisuuden täysin yksiselitteisesti. Miten kirkko voi tukea homoseksuaalisia suhteita, joita Raamattu vastustaa?


Hensku Kettusaari
Ellilä, äänesi on varmasti kuultu monilla forumeilla. Jos oikein tarkkaan katsoo niin tämä on kurssin tukiryhmä. Sellaisena se pysyköön.

Hensku Kettusaari
Seppo Kanervan kommentti: "On tullkintakysymys, tuomitseeko Raamattu mitenkään "täysin yksiselitteisesti" homoseksuaalisuuden. Raamattu ei sitä paitsi ole mitään "Jumalan sanaa"; se ei ole edes totuus. Jeesus sanoi: "Minä olen tie, totuus ja iankaikkinen elämä". Hän ei sanonut, että Raamattu tai nk. pyhät kirjoitukset olisivat totuus."

(tämä "Hensku Kettusaari" on siis kurssin vetäjä Henna-Mari Kettusaari, hkettusaari@evl.fi)

Mikko Ellilä
En tiedä, miksi uskot minun "ääneni" tulleen kuulluksi monilla foorumeilla. En yleensä kirjoita kristinuskosta tai homoseksuaalisuudesta juuri mitään. Yleensä kirjoittelen foorumeilla vain politiikasta.

Mikko Ellilä
Kristinuskon homovastaisuus on yleisesti tunnettu tosiasia. Sen sijaan on hyvin erikoinen, eksentrinen, idiosynkraattinen tulkinta, että kristinusko ei vastustaisi homoseksuaalisuutta. Kaikista uskonnoista on esitetty omituisia tulkintoja; esimerkiksi jotkut juutalaiset väittävät, että juutalainen uskonto ei edellytä poikien ympärileikkausta. Väite, että kristinusko ei tuomitse homoseksuaalisuutta, on verrattavissa tähän. Tällaiset poikkeavat tulkinnat eivät kuitenkaan ole relevantteja, koska valtaenemmistö ko. uskontojen edustajista ei todellakaan usko niihin.5 kommenttia:

 1. Harva fundamentalisti, "Raamattukeskeinen uskovainen", tietää tai edes haluaa ajatella syitä ja asetelmia, miksi kirkon ja kaikkien fundamentalistien perusoppien rustaajat, "kirkkoisät" olivat niin seksuaalikielteisiä - ja ennen kaikkea heteroavioliittokielteisiä.

  Syy on hyvin yksinkertainen.

  He olivat homoseksuaaleja aikana, jolloin suku pakotti kaikki naimisiin. Jos et mennyt naimisiin, suku hylkäsi sinut ja varsinkin jätti perinnöttömäksi ja ilman virkanimikkeitä.

  Naimisiin katkerasti pakotetut tai sukunsa hylkäämät homomiehet huomasivat uuden uskonnon nimeltä jeesus-lahko ja sen maailmanloppuodotukset.

  Siitä he kyhäsivät itselleen sopivan ihmiskuvan, opin ja uuden yhteiskuntajärjestyksen kostona vallitsevalle heterohegemonialle: ihmisen täytyi Jeesuksen seuraajina odottaa vain maailmanloppua ja unohtaa, jopa halveksia koko seksuaalisuutta - ja sitä kautta ylistää vain niitä Jeesuksen "seuraajia", jotka kieltäisivät avioliiton ja seksuaalisuutensa.

  Katkerat ja sukunsa painostuksesta itsensä kieltämiseen pakotetut homot siis kostivat heteroille seksuaalikielteisen maailmanloppujumalan käsitteen kautta ja vetivät tavallaan heterot aikansa homojen asemaan.

  Seksuaalisuuden halveksunta asetettiin lahkoelämän keskipisteeseen "kilvoitteluna" ja se elämän vaikeuttaminen tehtiin Jeesuksen elämää helpottavien eettisten opetusten sijaan.

  VastaaPoista
 2. Tuo on psykologisesti varsin uskottava selitys. Normaali ihminen ei ole niin seksuaalikielteinen kuin fanaattiset uskovaiset.

  VastaaPoista
 3. P.S.
  Yhteinen Elämämme -kurssia koskeva keskustelu on deletoitu ev.-lut. kirkon fb-ryhmän seinäkeskustelupalstalta.

  Näyttää siltä, että myös kurssin fb-tukiryhmä on lakkautettu kokonaan. Ainakaan minä en enää löydä ko. ryhmää facebookista. Ilmeisesti kysymykseni olivat heille niin kiusallisia, että he päättivät lakkauttaa koko ryhmän.

  VastaaPoista
 4. Miksi homot eivät hyväksy sitä, että kristinusko on homovastainen uskonto? Miksi homot eivät eroa kirkosta? Miksi homot haluavat jäädä jäseniksi kirkkoon, joka edustaa homovastaista uskontoa?

  VastaaPoista
 5. Miksi homot haluavat olla joka paikassa vaikka niitä ei huolita niihin paikkoihin?
  Koska heiän pidä olla aina esillä, koska ne luule, että maailman täytyy hyväksyä he normaaleiksi ihmisiksi.
  Kiitos, ei!

  VastaaPoista