maanantai 4. tammikuuta 2010

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero valehtelee Sellon murhista
Aamulehti:

Poliisiylijohtaja: Surmaaja saattoi jäljitellä kouluampujia

31.12. 2009
20:23

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan Espoossa viisi ihmistä ja itsensä ampunut surmaaja saattoi jäljitellä kouluampujia.

- En pidä sitä mahdottomana, kun hän halusi viedä muita mukanaan ja tappoi lopuksi itsensä.

Paatero korostaa Espoon tragedian poikkeavan kuitenkin koulusurmista esimerkiksi siinä, että ampuja ei ilmoittanut teostaan etukäteen.

Poliisiylijohtaja korostaa, että täydellisen turvajärjestelmän luominen kauppoihin on mahdotonta.

- Minun kokemukseni mukaan tällaisia tekoja ei pysty millään keinoin estämään.

- Tuskin hän (ampuja) tunsi niitä ihmisiä, jotka olivat Prismassa. Tosin tätä ei vielä kukaan varmasti tiedä, Paatero sanoo.

Aamulehti

Kommenttiosastosta:

1
Paatero on poliitikoista pahin. Ollut tänään jo pariin otteeseen julkisuudessa kertomassa kuinka mitään ei olisi ollut tehtävissä. Paaterolla on hätä puhdistaa oma pesä ensin ja sitten alkaa aktiivinen muiden syyttäminen. Poliittiset virkanimitykset heijastuvat näin arkipäivän tragedioihin.
Lähettäjä: Kermansuvi | to 31.12 klo 22:41

2
Mitenköhän ampuja jäljitteli koulusurmaajia? täh?

Poliisiylijohdon on vain ilmeisesti pakko vetää kouluammuskelut mukaan. Yhteistä tapauksilla on vain useampi uhri ja tekijä itsemurha. Poliisilla tuskin on tukea väitteilleen.
Lähettäjä: Nippeli | to 31.12 klo 22:43

3

No ei kait tuon tarvinnut jäljitellä ketään, eiköhän hän kotipuolessaan jo nähnyt tai ainakin kuullut,mitä ampuma-aseella voi tehdä? Eikös siellä Kosovossa taannoin niitäkin töitä tehty vähintään opiksi riittävästi? Ainakin hän osasi aseen käytön esimerkillisesti, ei ainuttakaan panosta pitkin seiniä, eikä sivullisiin.

Aseet on saatavana "Keskiyön valinnasta" joka hetki.
Lähettäjä: Pekopee | to 31.12 klo 22:46

4
Olen aina pitänyt poliiseja tarkkanäköisinä ja vankan ammattitaidon omaavina mutta nyt, anteeksi vain, käsitykseni horjuu ja pahasti horjuukin. Maallikkona saatankin silti kysyä mikä tässä teossa viittaa koulusurmiin, mitä yhteyttä tällä tapauksella oli koulusurmiin muutakuin että kaikissa teoissa käytettiin ampuma-asetta? Itse en näe näissä muuta yhteyttä. Mutta minähän olen vain tällainen tasamaan tallaaja jolle ei ole suotu näitä poliisin kykyjä, joten saatan olla väärässä, joten pyydänkin anteeksi kommenttiani jos se ei pidä paikkaansa. Olen kuitenkin samaa mieltä tämän poliisiylijohtajan kanssa siitä ettei mitkään lait ja varotomet olisi voineet estää näitä tapauksia.
Lähettäjä: Havukka-ahon ajattelija | to 31.12 klo 22:46

5
Hyvä herra Taapero; näytätte mieltyneen koulupoliisi/koulusurmaaja/ koulukoulu-selityksiin. Tässä Sellon casessa taitaa olla enemmänkin kysymys lemmestä, erilaisista avioliittokäsityksistä, ihmissuhdekäryistä... Auvinen ja Saari olivat poikia, joilla oli poikien leikit. Tämä Schrupukulli vai mikä se oli, oli jo aika mies ja rääkkäsi entistä muijaansa siitä kiihottuen. Sadisti - eikä niinkään snadisti.

Näitä juttuja ei kerta kaikkiaan voi estää.

On ilmeistä ja oletettavaa, että tämä Schrupukulli arveli niitä kolmea miestä muijansa häntijiksi, ei siis mikään triangelidraama vaan vähintään to the fifth person.

Ryhtiä Paatero!
Lähettäjä: Taapero | to 31.12 klo 22:48

6
Rinnastus on kovin kaukaa haettu. Syynä oli varmaankin uskonto ja sen sallima moniavioisuus ja naisen alistaminen.
Lähettäjä: Täti Vihreä | to 31.12 klo 22:55

7
Paatero on väsynyt mies. Sen näkee tv:ssä. Ja aivan kokematon ja hampaaton näissä tilanteissa. Puhui tv:ssä kuin poliitikko sanomatta mitään konkreettista. Paateron tilalle tarvitaan suoraselkäinen ja jämäkkä mies! Pian vaihtoon!
Lähettäjä: Pavel | pe 1.1 klo 00:28

8
Ollaanhan se jo aiemminkin nähty maahanmuuttajien tekemien rikosten osalta, että vika ei ole koskaan heissä. Vika on aina tavalla tai toisella suomalaisissa. Täysin käsittämätöntä, että tässäkin tapauksissa syy haetaan suomalaisista, vaikka tällä maahanmuuttajalla oli rikosrekisteri pahoinpitelyineen jo lähes kymmenen vuoden takaa, kauan ennen kouluampujia.

Paaterokin voisi mennä itseensä ennen kuin suoltaa tällaista puuppaa.
Lähettäjä: VanDerVaart | pe 1.1 klo 00:32

9
Paatero saa suoraselkäisen suomalaisen voimaan suorastaan pahoin. Inhottavaa ajatella, että maksan verojen kautta tämän(kin) herran palkkaa.

On aika uskomatonta, että Paatero ja poliitikot saavat asian käännettyä pois todellisesta ongelmasta: miten ulkomaalaiset rikolliset voivat toimia Suomessa vuositolkulla ilman karkotusta?
Lähettäjä: Erasmus | pe 1.1 klo 00:34

10
Totta kai aikuinen kosovolainen mies valitsee jäljittelynsä kohteiksi pari räkänokkaista suomalaista opiskelijanuorta. Niin se on toiminut kautta historian. Juuri sellaiseen jäljittelyyn koko maailma perustuu. Kyllä poliisi tietää!
Lähettäjä: O. Hietamaa | pe 1.1 klo 00:35

11
Kermansuvi: Kerro mitä olisi voinut tehdä, kun noin kärkkäästi kommentoit? Jos kaikki samankaltaisen rikostaustan omaavan laitetaan häkkiin, niin veroprosentti nousee sinullekin liian korkeaksi ja katoaisit harmaille markkinoille. Ei tästä sen enempää.

Ja muille: Mitäs jos Paaterolta kuitenkin olisi kysytty niin, että onko koulusurmilla ja tällä tapauksella MAHDOLLISESTI jotain yhteistä?
Lähettäjä: Ihan vaan ohi mennen.. | pe 1.1 klo 00:40

12
Olen aina arvostanut suomalaista poliisia ammattitaitoisina miehinä ja naisina. Nyt en vain voi välttyä ajatukselta, että Paatero saattoi jäljitellä idioottia. Ei ole hyväksi poliisin imagolle johtajan puhua läpiä päähänsä.
Lähettäjä: Kansalainen | pe 1.1 klo 00:43

13
"Jos kaikki samankaltaisen rikostaustan omaavan laitetaan häkkiin, niin veroprosentti nousee sinullekin liian korkeaksi ja katoaisit harmaille markkinoille."

Hänethän olisi pitänyt karkoittaa jo aikoja sitten. Suomen rikosrekisterissä kaksi ampuma-aserikosta, pahoinpitely ja lähestymiskielto. Ei Suomen kansalaisuutta. Mitä epäselvyyttä tässä on?
Lähettäjä: Piikki | pe 1.1 klo 11:18

14
Poliisiylijohtaja Mikko Paatero on 2000-luvun virkavallan edustaja, jonka ajatusmaailma korreloi nykypäivää ja tulevaisuutta. Hänen näkemyksensä ei onneksi ole vanhan poliittisen liturgian toistoa, vaan uutta raikasta näkemystä yhteiskunnamme nykypäivästä ja tulevaisuudesta.

Taas poliisikunta kokonaisuudessaan edustaa koko kansaa ja sen parasta.
Lähettäjä: Hyvä poliisikunta kokonaisuudessaan | pe 1.1 klo 11:21

15
Ei varoittanut etukäteen? Vaikka oli siis ymmärtääkseni antanut tappouhkauksia? Luetaanko ennakkovaroitukseksi vain netissä julkaistut?
Lähettäjä: Kysymysmerkki | pe 1.1 klo 11:28

16
Typerin kommentti ikinä. Poliisijohtaja jäljitteli tässä jenkkien edellisen presidentin logiikkaa?
Lähettäjä: Uutta vuotta | pe 1.1 klo 11:32

17
Mielenkiintoisia kommentteja. Kaikkein avuttomimmat ja hölmöimmät kommentit antoivat pääministeri ja poliisiylijohtaja. Niissä ei ole minkäänlaista suhteellisuuden tajua.

Heidät virkaansa nimittänyt pitäisi panna hetimiten palikkatestiin ja arvailemaan mustetahroja seinältä. Kai sitäkin hommaa vielä jossakin hullujenhuoneessa tehdään.
Lähettäjä: Kalle Kaniini | pe 1.1 klo 11:33

18
kyllä ihmetyttää nykyinen poliisin toiminta..tai nimenomaan sen toimimattomuus..jos esim. kyseisessä tapauksessa tappaja on poliisin vanha tuttu väkivaltarikollinen monesta tapauksesta, ja uhkailuja jne.jatkunut..eikä tehdä mitään konkreettista ?? joku lähestymiskielto on tyhjää paskan jauhantaa, jolla ei ole mitään merkitystä. sitten vastapainona poliisit jahtaa pikkupoikia mopojen perässä , ja ennetaan sakkoja jos kaveri istuu mönkijän kyydissä 100 metriä ilman kypärää..viedään poliisiautoon 14v poika ja kuulustelleen ja kysellään että teitkö mielestäsi ison rikoksen. naurettavaa pelleilyä...nykypoliisista ei taida muuhun ollakaan. poliisiylijohto ja vastaava ministeri olisi pitänyt jo ajat sitten erottaa. voimavarat on suunnattu haistapaska hommiin , ja todelliset rikolliset saa tehdä mitä lystää, ja nämä herrat vaan kehuu toisiaan..
Lähettäjä: maalaisjärki | pe 1.1 klo 11:47

19
Herra Paateron kannattaa tutustua tarkemmin siihen mitä kommentointi tarkoittaa. Meinaan,ettet lisää kommentoisi läpiä päähäs.
Lähettäjä: jiikoo | pe 1.1 klo 11:47

20
Tällä tapauksella ja kouluampumisilla ei ollut kyllä mitään yhteistä.

Tässä tapauksessa tekijä paatunut rikollinen, jolla poliisin mukaan mm. huumerikos-, omaisuusrikos- jne. taustaa.


Mitä ilmeisimmin järjestäytyneen rikollisuuden edustaja.


Sekä kävi ilmi, että hän nimeomaan valikoi kenet ampui, sillä olihan uutisisa poliisin kertomana, että tämä ampuja ampui muutaman työntekijän yhdessä kerroksessa ja loput toisessa, eli tiesi ketä etsi ja kenet halusi ampua.

Motiivina oli kuulemma sairaanloinen mustasukkaisuus, oli niin mustasukkainen, että täytyi tappaa ex- tyttöystävän miespuoliset työkaveritkin.

Sekä lopuksi, ase oli laiton, minkään valtakunnan lupia ei hänellä ollut.
Lähettäjä: asian seuraaja. | pe 1.1 klo 11:49

21
Paateron aika on ohi, hän on jo monesti osoittanut kyvyttömyytensä tehtäväänsä.

Toivottavasti hän osaa itse vetää oikeat johtopäätökset ja erota, ennen kuin koko maamme lainvartijakunnan maine on mennyttä.

Lähettäjä: hessuli | pe 1.1 klo 11:51

22
Koulusurmaajien ja internetin demonisointi ei tässä onnistu. Entinen sotilas, täysi-ikäinen mies ja laiton ase. MItään viestiä netissä ei löydy, ei fanclubia, rikostausta. Mikä tässä muka sopisi koulusurmiin?
Lähettäjä: Väärä profiili | pe 1.1 klo 11:58

23
Ei se aseiden täyskielto poista näitä laittomia aseita.

Taisi tässä viikko takaperin olla otsikoissa poliisin takavarikko mistä löydettiin mm. laiton konepistooli.


Meillä on rajanaapurina laittomien aseiden paras lähde, Venäjä. Rajalta pääsee läpi tälläkinhetkellä tuhansia aseita ja ampumatarvikkeita vuodessa. Tälle kukaan ei mahda mitään.


Espoon ampuja tuskin on ekaakertaa pistoolin kanssa ihmisiä ampumassa. Kosovon sodan aikana tapahtuin niin paljon käsittämättömiä tekoja, joihin saattoivat jopa siviilitkin osallistua.

Jos ne eivät tapa tuliaseilla, niin sitten jollakin muilla keinoin. Aina löytyy joku puukko tai putkenpätkä jolla päättää ihmiselo.

Valtion tulisi käyttää ennaltaehkäisevään työhön enemmän varoja ja resursseja. Mm. Psykiatriseen hoitoon ja ulkomaalais taustojen selvittämiseen.
Lähettäjä: Voutila | pe 1.1 klo 12:49

24
Poliittisesti korrekti poliisi?.. jos poliisijohtokaan ei viitsi aja meidän suomalaisten parasta ja rehellisesti tällaisena suurena surun hetkellä, poliitikoista tai SPR:stä nyt puhumattakaan, niin mitä tulevaisuudentoivoa tällä pienellä kansalla vielä on?..
Lähettäjä: ReSu | pe 1.1 klo 12:50

25
Paatero kommentoi eilen,että tarttis maahanmuuttopolitiikkaa tarkentaa. Herra puhuu,kun tutkimukset ovat kesken.Avoimuus on päälliköltä hyvä asia. Miettisi kuitenkin mitä suustaan päästää.
Lähettäjä: J.A | pe 1.1 klo 12:52

26
Etteikö tuotakin tekoa olisi voinut ehkäistä?

Poliisi olisi voinut hakea ulkomaalaista ase- ja väkivaltarikollista karkoitettavaksi Suomesta toistuvien rötöstelyjen vuoksi.

Poliisiylijohtaja Paatero, onko poliisi hakenut tämän rikollisen maasta karkoitamista?

Poliisiylijohtaja Paatero, aikooko poliisi vastaisuudessa hakea toistuvaisrikollisten maasta karkoittamista?

Poliisiylijohtaja Paatero, oletteko nyt tai aikaisemmin ollut Demlan tai jäsen?
Lähettäjä: Isosetä | pe 1.1 klo 12:55

27
Voi Paatero sentään jos täs nyt kuiteskin olis elämän ja "rakkauden" kuviot ja kaikki liittyy siihen et vetäkääpä vähän happee . Kaikki on kytkys sano csi tampere. Ikävä kyllä.
Lähettäjä: Pentti | pe 1.1 klo 12:56

28
Eiköhän tämä ampuja ollu pikkutekijä koulusurmaajiin verrattuna.
Lähettäjä: Upi | pe 1.1 klo 13:14

29
Jos katsot Shkupollin kuvaa ja tiedät että hänellä on ampumaaserikoksia ja pahoinpitelyitä ja tappouhkauksia tilillään, mitä teet?

Ei heilunut häkki ja näin kävi. Kiina teloitti juuri hassun britin jolla oli 4 kiloa huumausaineita hallussa. Saa sitä vähemmälläkin näytöllä toimia jos sillä jotain voidaan suojella.

Olen vihainen yhteiskuntamme tehottomuudelle tälläsiä asioita kohtaan.
Lähettäjä: Katsokaa kaverin kuvaa | pe 1.1 klo 19:53

30
Tässä muutama kommentti mm. nimimerkille "maalaisjärki": Miettikään ennen kommentointia, että kuinka tämä tapahtuma olisi voitu estää? Ei millään tavalla poliisitoiminnan perusteella ainakaan! Tuntuu jotenkin vähä-älyisten lässytykseltä nämä kommentit, kun eihän poliisi olisi mitään voinut tehdä. Jos kansa olisi valmis säätämään sellaiset lait, että tämän järkyttävän teon tehnyt mies voitaisiin karkottaa maasta, niin kyllä poliisi sen tekisi hyvin tehokkaasti. Ongelma kun nyt vaan on se, että lait eivät anna siihen mahdollisuutta.

Jotenkin suututtaa, että ihmiset etsivät syyllistä hallinnosta, kun syyllinen on tämä tekijä. Kerratkaa nyt ihmeessä vielä, että miten poliisi olisi voinut toimia paremmin? Miten pelastuslaitos olisi voinut toimia paremmin? Miten vartijat olisivat voineet toimia paremmin? Eivät mitenkään! Mitä itse tekisitte työpaikallanne, jos siellä ammuttaisi teidän työkavereitanne? Miettikää hyvät ihmiset miten tällainen tapahtuma vaikuttaa auttaviin ihmisiin.

Ei ollut mukava katsoa hyvin järkyttyneessä mielentilassa ollutta poliisimiestä eilisissä tiedotustilaisuuksissa, mutta kansa vaatii ylisuorituksia tavallisilta ihmisiltä, tätähän mediamaailma on. Vaaditaan ja sitten kansa arvostelee. Poliisi pyrkii muiden viranomaisten kanssa avoimuuteen, niin täällä sitten heitetään lokaa niskaan. En arvosta näitä kommentteja juurikaan.
Lähettäjä: Kommentteja kommenteista | pe 1.1 klo 19:58

31
Paatero sanoi että ampuja saattoi jäljitellä kouluampujia, ei hän väittänyt että asia automaattisesti olisi näin. Totuuttahan ei enää kukaan tiedä.
Lähettäjä: Lukekaa nyt | pe 1.1 klo 23:10

32
Maalaisjärjelle: Olisiko syytä ajatella jotenkin muutenkin kuin pelkästään maalaisjärjellä? Luuletko todella, että poliisit eivät olisi jahdanneet tätäkin miestä, jos olisi ollut laillisia perusteita? Jos samoja rikoksia tehneitä jahdattaisi intensiivisesti, niin tarvittaisi 70 000 poliisia 7 000 sijaan ja sinä olisit siinä varmaan eturintamassa.

Haukut varsin kehittymättömällä tavalla poliisin johdon, poliisimiehet sekä sisäministerin ilmeisen tietämättömänä, että poliisin tehtävä on hoitaa sille kuuluvat tehtävät, ja nämä tehtävät säädetään laissa. Jos laissa ei ole kohtaa, jossa velvoitetaan pitämään kiinni tai vangittuna ihmistä, joka on rikoksensa lain mukaan yhteiskunnalle suorittanut, niin silloin poliisi ei niin myöskään tee.

Lakeja ei säädä sisäministeri, ei poliisimies tai poliisijohto, vaan lait säätää eduskunta, jossa istuu ystäviesi ja sukulaisiesi äänestämät kansanedustajat. Että jos aiot äänestää ensimmäisen kerran elämässäsi, niin ota tämä huomioon, jos olet sitä mieltä, että haluat haluat muuttaa suomalaista oikeusjärjestelmää.
Lähettäjä: Jotain muutakin kuin maalaisjärki | la 2.1 klo 10:51

33
Laittomat aseet on kiellettävä heti! Miksi kukaan poliitikko ei ole hoitanut tässä velvollisuuttaan? Laittomat aseet tappavat rikollisten käsissä enemmän kuin luvalliset, joten on tekopyhää kiinnittää huomiota vain luvallisiin aseisiin.
Lähettäjä: Rutja | la 2.1 klo 19:21


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti